Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Hatékonyságnövelő üzleti modelleket támogató szoftveres megoldások és szolgáltatások fejlesztése ipari gyártórendszerekhez

A DMG MORI HEITEC DIGITAL Kft. vegyesvállalatot 2020-ban alapította közösen a németországi DMG MORI AG piacvezető szerszámgépgyártó, valamint a HEITEC Hungary Kft. mérnöki szolgáltató cég azzal a céllal, hogy Magyarországon egy egyedi képességekkel rendelkező szoftverfejlesztő központot hozzon létre.

A vegyesvállalat küldetése, hogy a DMG MORI cégcsoportnak, valamint annak ügyfelei számára fejlesszen olyan szoftveres megoldásokat, melyek forradalmasítják a szerszámgép iparágat a digitalizáció jegyében.

A DMG MORI HEITEC Digital Kft. az elmúlt években egy integrált szerszámgépipari szoftverplatform kifejlesztésén dolgozott, mely platform a teljes gyártási életciklus (gyártástervezés, gyártásvezérlés, optimalizálás, gépállapot monitorozás, szervizelés) szoftveres támogatását a felhőbe helyezi. A vállalat már több mint 120 főt foglalkoztat és 2022-ben árbevétele meghaladta a 3,5 milliárd forintot, mely túlnyomórészt magas hozzáadott értékű fejlesztői tevékenységből származik, 100%-os export aránnyal.

„A közreműködésünkkel készülő szoftverek innovatív erejét jól mutatja, hogy a piacon már elérhető ISTOS gyártástervező és -ütemező szolgáltatással 2023 májusában elnyertük a budapesti „Ipar Napjai” szakmai kiállítás nagydíját. Munkánk sikerét emellett az is igazolja, hogy már a második alkalommal nyerjük el a magyar állam K+F munkahelyteremtő támogatását.”

– emelte ki Dr. Várady Péter a DMG MORI HEITEC Digital Kft. ügyvezetője a sajtótájékoztató rendezvényen.

A „Hatékonyságnövelő üzleti modelleket támogató szoftveres megoldások és szolgáltatások fejlesztése ipari gyártórendszerekhez” K+F projektje keretében a DMG MORI HEITEC DIGITAL Kft. további 50 K+F munkahelyet teremt 2024 végéig.

A DMG MORI a saját gyártóüzemeiben és az ügyféleinél installált gyártógépek működési adatainak elemzése során arra jutott, hogy a szerszámgépek kapacitásának kihasználtsága sok esetben nem éri el az 50%-ot sem. Ezért kiemelt fejlesztési célul tűzte ki, hogy olyan felhő alapú szoftverszolgáltatások kifejlesztésén dolgozzon, amelyekkel a szerszámgépiparban új üzleti modelleket alapozhat meg, fókuszálva a gyártógépek kihasználtságának növelésére.

„A fejlesztéseink fő hívószavai a testreszabható szolgáltatások (software-as-a-service), a gépi állásidő csökkentése, a gyártási selejtek számának radikális csökkentése, a precízebb és gyorsabb munkafolyamatok elősegítése, a hatékonyabb gyártás és a gépek energiahatékonyságának javítása, melyek segítségével a szerszámgépek és a gyártótevékenységek minden eddiginél hatékonyabbak lehetnek.”

– hangsúlyozta Dr. Várady Péter.

Ezen fejlesztések megvalósításával a DMG MORI HEITEC Digital Kft. világszerte hozzájárul a gyártás hatékonyságának növeléséhez, fenntarthatóságához, a gyártás ökológiai lábnyomának csökkentéséhez, mely mellet jelentősen hozzájárul Magyarország nemzetgazdasági fejlődéséhez is a kulcsszektorban végzet fejlesztési tevékenységével.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában