Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Audi Hungaria: folytatódik a 30 éves sikertörténet

Az Audi Hungaria különleges és inspiratív helyszínen, termékei és szolgáltatásai széles palettáját, valamint új stratégiáját bemutatva ünnepelte 30 éves jubileumát.

A Budapesten, a Millenárison rendezett eseményen Gerd Walker, az AUDI AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagja, az Audi Hungaria felügyelőbizottságának elnöke kiemelte az Audi Hungaria központi szerepét az AUDI AG nemzetközi termelési hálózatában, Xavier Ros, az AUDI AG személyügyért felelős igazgatótanácsi tagja elismerően beszélt az Audi Hungaria munkatársainak elmúlt 30 évben nyújtott teljesítményéről, míg Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere a vállalat magyar gazdaságban betöltött szerepét méltatta.

„30 éve az AUDI AG megalapította Németországon kívüli, első külföldi gyártótelephelyét Magyarországon. Az akkori tervekben egy 600 fős, évente 600 000 motor gyártására képes termelőüzem létrehozása szerepelt. Ma az Audi Hungaria a világ legnagyobb motorgyára, ahol közel 12 000 munkatársunk évente közel 1,7 millió motort és 170 000 autót gyárt. Emellett világszínvonalú műszaki fejlesztés, egyedi exkluzív karosszériaelem-gyártás és kompetenciaalapú szolgálatatások teszik teljessé vállalatunk tevékenységi portfólióját. Az elmúlt 30 évben megszerzett szaktudásra és tapasztalatra építve vállalatunk a járműipar új korszakának is meghatározó szereplője, motorja lesz”

– mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

Az Audi Hungaria Magyarország egyik legnagyobb árbevételű vállalata és legnagyobb exportőre, amely 8 százalékát adja a teljes magyar GDP-nek. A vállalt 2020 óta mérlegében CO2 semlegesen végzi tevékenységét, többek között a geotermikus hőenergia felhasználásának és a gyárterületen működő, Európa legnagyobb, tetőre telepített napelemparkjának köszönhetően. A vállalat a jövőben további lépéseket tesz ökológiai lábnyomának csökkentése érdekében, kiemelt hangsúlyt fektetve a körkörös gazdaságra és az energiafelhasználás csökkentésére. A tervek között szerepel például a direct air capture technológia alkalmazása, amely közvetlenül a levegőből szűri ki a szén-dioxidot.

Az Audi Hungaria közel 12 000 munkatársával az ország egyik legnagyobb, egyben Magyarország legvonzóbb munkáltatója. A vállalat az általa biztosított korszerű munkakörnyezetért, az atipikus és rugalmas foglalkoztatásért és az egyedálló juttatási csomagokért elnyerte a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt.

A vállalat 30 éves tapasztalatára és szaktudására építve bizakodva tekint a jövőbe: a motor- és járműgyártás hamarosan új termékekkel bővül. Még az idén elindul a PPE (Premium Platform Electric) elektromos hajtások sorozatgyártása, majd 2025-ben a következő elektromos hajtás, a MEBeco (Modularer E-Antriebs-Baukasten – modulrendszerű elektromos hajtáskoncepció) hajtások gyártása kezdődik meg. A járműgyártásba egy új márka érkezik, melynek gyártására már befejeződtek az előkészületek. Jövőre legördül az első győri CUPRA Terramar a gyártósorról. A vállalat nagy hangsúlyt fektet az idén alapított 100 százalék tulajdonú AUDI HUNGARIA AHEAD Kft. szolgáltatási portfóliójának bővítésére, amely első sorban a beszerzés, IT és pénzügy területén nyújt magas színvonalú szolgáltatásokat a teljes Volkswagen Konszern számára.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában