Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ajánló

Kvantumtechnológia, nanotechnológia, és a James Webb űrteleszkóp tükrei

Világhírű kutatókat hoz Magyarországra a SZTAKI-ban rendezett akadémiai szimpózium.

2023. augusztus 30. és szeptember 1. között rendezik a SZTAKI-ban az International Academy of Engineering and Technology (AET) nemzetközi mérnökakadémia éves szimpóziumát. Az AETS2023 (The 5th AET International Symposium of ACSM and Digital Manufacturing) című rendezvény az atomi méretű precíziós gyártásra és a hozzá kapcsolódó mérnöki eljárásokra fókuszál, a résztvevők pedig világszinten meghatározó eredményeket felmutató kutatómérnököktől hallgathatnak előadásokat. A program részeként a látogatók a Bosch budapesti központjának újonnan átadott CU.BE innovatív élményközpontot is meglátogatják.

Előad többek között Paul Shore, Loxham Precision CEO-ja, a brit National Physical Laboratory (NPL) mérnöki divíziójának egykori vezetője, aki a Cranfield University professzoraként vezette azt a csapatot, ami a James Webb űrteleszkóp precíziós gyártási eljárásaival készült tükrein dolgozott. Paul Shore és kollégái tucatnyi komponenshez gyártottak tükröket olyan eljárásokkal, amiket szintén ők dolgoztak ki. Előadásában kitér majd a precíziós eljárások korunkra gyakorolt megannyi hatására és a kvantumtechnológia jövőjére.

Magyar keynote előadó is lesz a nemzetközi rendezvényen: Stépán Gábor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Széchenyi-díjas professzora, aki idén elnyerte a neves Bolyai-díjat. Előadásában a hardware-in-the-loop tesztkörnyezetek marásban betöltött szerepéről és az ezzel kapcsolatos legfrissebb eredményekről beszél majd, kitérve az elkövetkezendő évek kutatási témáira, a terület újonnan felmerülő problémáira.

Az Academy of Engineering and Technology (AET) egy nemzetközi mérnökakadémia, ami az ipar és az akadémia együttműködését hivatott támogatni és serkenteni. A 2023-as szimpózium főszervezője Fengzhou Fang, a University College Dublin és a Tianjin University precíziós gyártással foglalkozó professzora, az AET elnöke. Az akadémiának két magyar rendes tagja van: Monostori László, a SZTAKI igazgatója, illetve Váncza József, a SZTAKI Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratóriumának vezetője.

Az AETS 2023 főszervezői AET és a SZTAKI. Társszervező a Bosch Rexroth Kft., az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform, valamint az EPIC Centre of Excellence (kiválósági központ).

A szimpózium pontos programja és az előadók teljes névsora a hivatalos weboldalon érhető el.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában