Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ajánló

Játék a jövő mérnökeinek – A társasjátékok fejlesztő hatásai

Imádjuk a társasjátékokat, mert rendkívül szórakoztatóak!

De azt tudtad, hogy – még a felnőttek számára is – igazán hasznosak is? Egy társasjáték party során különböző készségeket és képességeket gyakorolhatunk, amelyek a mindennapi életben is hasznosak lehetnek, de a jövő mérnökeinek is fontos tudást adhatnak.

Nézzük meg, hogy milyen előnyökkel jár a társasjátékozás!

Fejlesztik a koordinációs készségeket

A társasjátékok kitűnően fejlesztik a koordinációs készségeket. Épp ezért már egészen kicsi, akár néhány éves korban érdemes megismertetni a gyerekekkel a kicsiknek szóló játékokat. Ez a készség hasznos lesz a számolás, az írás, az olvasás és a színek megtanulása, de még a sportolás során is!

Türelemre tanítanak

Egy társasjáték tele van izgalmas pillanatokkal, ugyanakkor sokszor ki kell várnunk a sorunkat. Ez segít türelemre tanítani a gyerekeket, akik így megtudják, hogy a jó dolgokra gyakran várni kell és nem kaphatnak meg mindent azonnal.

Javítják a koncentrációs készséget

A memóriafejlesztő és a logikai társasjátékok figyelemre késztetik a gyerekeket, így a koncentrációs készség javítására is kiválóan használhatók. A jó koncentrációs készség óriási előnyt jelent mind az iskolában, mind a tanulás során és a munkavégzésben úgyszintén.

Segítenek fókuszálni

A megszakítás nélküli játék olykor még a felnőtteknek is kihívást jelenthet. Pedig a tartós fókuszálás képessége rendkívül fontos készség a tanulás és a munka szempontjából is.

Fejlesztik a logikai és matematikai gondolkodást

A társasjátékok során különböző stratégiákat kell alkalmazni, amelyek igénybe veszik az analitikus és a problémamegoldó készségeket.  A matematikai teljesítmény szempontjából két legfontosabb agyterület a prefrontális kéreg és a parietális lebeny. Egyes, a területtel foglalkozó kutatások kimutatták, hogy ezek fejlesztésére kiválóan alkalmasak a társasjátékok.

Együttműködésre tanítanak

Akár az iskolában, akár a munkahelyen óriási előnyt jelent a fejlett együttműködésre való képesség. Épp ezért a kooperatív társasjátékok gyerekek és felnőttek számára egyaránt rendkívül hasznosnak lehetnek.

Segítenek a szellemi fittség megőrzésében

A társasjátékozás nemcsak a gyerekeknek, hanem az idősebbeknek is jót tesz. Egy kutatás szerint, akik rendszeresen játszanak nem digitális játékokat, jobb eredményeket érnek el a memória teszteken 70 éves koruk körül. A társasjátékozás tehát serkenti az agy működését, és megelőzheti az időskori leépülést.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában