Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

E-Gazdaság

A TRUMPF bővíti üzleti tevékenységét Kelet-Európában

Új délkelet-európai központ és digitálisan hálózatba kapcsolt bemutatóüzem nyílt Magyarországon // A TRUMPF 13 millió eurót fektet be // Az értékesítés középpontjában a hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges szerszámgépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek állnak // A régióban az értékesítés 2025-re 100 millió euróra nőhet.

A TRUMPF német csúcstechnológiai vállalat ma megnyitotta új délkelet-európai központját Magyarországon. Az új irodaépületet egy digitálisan hálózatba kapcsolt bemutatóüzemmel együtt a Budapest melletti Gödöllői Ipari Parkban hozták létre. A TRUMPF célja, hogy a délkelet-európai régiót a jövőben még jobban kiszolgálja digitális megoldásaival.

“Az elkövetkező években növekvő értékesítési piacra számítunk Magyarországon. Ez a beruházás emellett megerősíti üzletmenetünket olyan országokban, mint Románia, Bulgária, Horvátország, Szerbia, Szlovénia és Törökország. Mert a siker kulcsa minden eddiginél inkább a határokon átnyúló együttműködésben rejlik”

– mondja Nicola Leibinger-Kammüller, a TRUMPF igazgatóságának elnöke. A TRUMPF középtávon azt tervezi, hogy az évtized közepére összesen több, mint 100 millió eurós forgalmat bonyolít le ezeken a piacokon. Magyarország maga is jelentős gyártási helyszínekkel rendelkezik a német autóipari márkák és beszállítók számára. Emellett a TRUMPF lézereit használják a koreai autóakkumulátor-gyártók gyáraiban, akik Magyarországon gyártanak az európai piacra. Az új, teljesen felszerelt épület és bemutatóüzem beruházási összege mintegy 13 millió euró. A TRUMPF jelenleg összesen mintegy 90 főt foglalkoztat Magyarországon.

Több mint 100 millió eurós forgalmi cél

A TRUMPF már tíz éve van jelen Magyarországon saját leányvállalatával.

“Új bemutatóüzemünkben olyan digitálisan hálózatba kapcsolt lézereket és gépeket mutatunk be ügyfeleinknek, amelyeket számos ipari ágazatban használnak fémfeldolgozásra. A gödöllői székhelynek köszönhetően középtávon több mint 100 millió eurós értékesítési célt szeretne a TRUMPF elérni a régióban”

– mondta Major Tamás, aki 2013 óta vezeti a TRUMPF Hungary Kft.-t. A bővítés során a vállalat a foglalkoztatás mérsékelt növekedésére számít. A TRUMPF világszerte mintegy 18 000 munkatársat foglalkoztat. Az elmúlt pénzügyi évben a cégcsoport árbevétel mintegy 5,4 milliárd euró volt.

Fenntartható építés egyedi ipari formatervezéssel

Az új helyszín teljesen fenntartható. Az épület és a létesítmények fűtését és hűtését 38 geotermikus szonda biztosítja. A tetőn napelemrendszert rendszert telepítettek. A parkolóban számos elektromos töltőállomással ellátott parkolóhely található. A kétszintes bemutatóüzem a berlini Barkow-Leibinger építésziroda tervei szerint épült: egy pillangótető alatt egyesíti az irodákat, a szemináriumi helyiségeket, a raktárhelyiségeket, az étkezdét és a bemutatótermet. Az épület építésénél csak ott használtak betont, ahol az műszakilag feltétlenül szükséges volt. Egyébként fát és acélt használtak CO2-hatékony vagy teljesen újrahasznosítható építőanyagként, például a ragasztott fa tetőszerkezetben. A vörösfenyőfa ablakokat helyben, Magyarországon gyártották.

A bemutatóterem teljes hosszában átívelő galériáról, az úgynevezett catwalk-ról a látogatók felülről teljes áttekintést kapnak a szerszámgépekről és lézertechnikai berendezésekről.

Megoldások a digitális hálózatba kapcsolt lemezmegmunkáláshoz

Az új bemutatóüzem digitálisan hálózatba kapcsolt megoldásai közé tartoznak a rugalmas lemezgyártáshoz szükséges rendszerek és a lézergépek. A TRUMPF portfóliója a lemezek vágására, hajlítására vagy hegesztésére szolgáló belépő szintű gépektől a nagy termelékenységű okos gyárakig terjed. A vállalat lézereit különösen az autóipar és az elektronikai ipar használja. A TRUMPF zöld lézereit például már világszerte vezető technológiaként használják az elektromos járművek nagy teljesítményű elektronikájában a rézcsatlakozások hegesztésére. A vállalat a fogászati protézisek gyártásához használt 3D nyomtatók vezető szállítója is.

“Ezzel a bemutatóüzemmel a jövőben még jobban ki tudjuk szolgálni a délkelet-európai régiót. A digitálisan hálózatba kapcsolt megoldások hatékonyabbá és fenntarthatóbbá teszik a gyártást. Ez növeli ügyfeleink versenyképességét”

– mondta Major Tamás, a TRUMPF magyarországi ügyvezető igazgatója. Az új bemutatóüzemben a TRUMPF szakemberei kifejezetten az ügyfelek iparág-specifikus problémáin dolgoznak. A bemutatóüzem mintegy 1000 négyzetméteres területen helyezkedik el.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában