Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

3D technológia

Robotok számára 3D energialánc figyelés

Mostantól elkerülheti a nem tervezett leállásokat és a magas meghibásodási költségeket még többtengelyes és ipari robotok esetén is a triflex® R energialáncok intelligens műanyagokból származó intelligens állapotfelügyeletével.

A robotok régóta az ipari gyártás számos területének szerves részét képezik – hegesztés, festés, forrasztás vagy raklapozás: az ipari robotok dinamikusan működnek. Egy rugalmas 3D energialánc, mint például az igus® triflex® R, lehetővé teszi a robotkábelek biztonságos vezetését. Az extrém terhelések okozta lehetséges láncszakadások időben történő észlelésére és a nem tervezett géphibák elkerülésére az igus kifejlesztette az i.Sense TR.B-t, a világ első állapotfigyelő rendszerét 3D-s energialáncokhoz.

Ügyfeleink így mindössze néhány száz eurós befektetéssel növelhetik robotrendszereik biztonságát. Az i.Sense TR.B érzékelő közvetlenül csatlakozik a PLC ügyfélvezérlő rendszeréhez – további szoftverköltségek nélkül. Ha egy láncszem elszakad, a rendszer érzékeli a láncba szerelt kötél hosszának változását, és digitális jelet küldhet a rendszervezérlőnek. Az azonnali törésérzékelés azonnali karbantartási intézkedéseket tesz lehetővé, és így megelőzheti a nem tervezett leállásokat és a teljes meghibásodást, amikor az egyes láncszemek elszakadnak.

Regisztráljon ingyenes tesztre: https://content.communication.igus.net/en/smart-news-2023


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában