Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Mindig a megfelelő kábelt

Megbízható és a gyakorlatban bizonyított megoldások nagy igénybevételű környezethez

A hálózatba kötött termelésben semmi sem működik dugós csatlakozók nélkül. Az ő teljesítőképességük dönt arról, hogy sikeres lesz-e a digitalizáció. Az automatizálás világa így csak annyira jó, amennyire jók a dugós csatlakozói. Mindent összehoznak, rajtuk keresztül folynak a jelek, adatok, áramok, gondoskodnak a biztonságról, a zökkenőmentes üzemelésről, a hibátlan telepítésről.

A tökéletes érintkezés, a tömítettség és a közegállóság alapkövetelmény minden fajta dugós csatlakozó esetében. A Murrelektronik a dugóscsatlakozó-változatok széles termékportfólióját kínálja, különböző színekben és vezetékminőséggel. Az átfogó választék egyedi vezetékhosszaktól a méretre szabott kábel-keresztmetszeteken át az előkonfekcionált dugós csatlakozókig terjed. Ezzel a szakosodással a csatlakoztatott modulok optimális támogatást kapnak és a károsodások elkerülhetők.

Jelvezetékek érzékelők, beavatkozók és IO-elosztók csatlakozására szolgálnak. Ide tartoznak a megbízható M8 és M12 típusú kerek dugós csatlakozók és szelep-záródugók. Az aktuális kapcsolási állapot és védő huzalozások egyértelmű észlelésére szolgáló beépített LED-ekkel tökéletesen kiszolgálják az igényes környezeteket. A garantált szigetelésű csatlakozásokhoz használt praktikus tartozékok – mint adapterek, T-elemek és a nyomatékkulcs – szintén fontos kiegészítők.

Adatvezetékek – így az M8, M12 és RJ45 típusok – a helyszíni adatsínek adatainak megbízható átvitelére szolgálnak. A vezetékek nagyon hajlékonyak és 360°-os teljes árnyékolással vannak ellátva, hogy az adatátvitelt ne zavarják elektromágneses hatások. Rugós lamellák biztosítják a recézett fejű csavar és az árnyékolóserleg közötti kapcsolatot, és ezáltal nagy rezgésállóságról gondoskodnak.

Erősáramú vezetékek energiát biztosítanak a gépek és berendezések számára, és betáplálják a helyszínen szükséges teljesítményt. Bevált megoldások – így az M12-Power és a szabványos MQ15 típusú dugós csatlakozók – támogatják optimális módon a csatlakoztatott készülékeket.

M12-Power dugós csatlakozók – kis méret és nagy teljesítmény

A Murrelektronik M12 Power típusú terméke kompakt és nagy teljesítmény átvitelére képes M12-es dugós csatlakozó. Alkalmas stabil és dugaszolható csatlakozásként lineáris hajtásokhoz, léptető motorokhoz valamint helyszíni adatsínre csatlakozó modulok áramellátó vezetékeihez. Olyan 7/8 collos dugós csatlakozók helyettesítő alternatívájaként szolgál, ahol kompakt terekben nagy teljesítménysűrűségre van szükség. A dugós csatlakozók tartós és halogénmentes fröccsöntött PUR burkolatot kaptak. Ezáltal a legnagyobb igénybevételű ipari alkalmazásokhoz is alkalmasak. A beépített rezgésvédelem ütés és rezgés okozta behatások esetén is stabil összeköttetésről gondoskodik.

MQ15 – szerelés gyorscsatlakozó technikával

Az MQ15 praktikus gyorscsatlakozó rendszerével győz meg. Egy kézmozdulat, és már össze is szerelte. Egy negyed fordulat elegendő – és kész. Ezzel a telepítéskor 80 százalékos időmegtakarítást érhet el. Az MQ15 alkalmas aszinkron és háromfázisú indukciós motorokhoz 7,5 kW-ig, és optimális az energiaelosztáshoz. Az utólag is beszerelhető peremes csatlakozókkal az aszinkron és háromfázisú indukciós motorok készen állnak az egyszerű bedugható MQ15-tel való csatlakoztatásra.

100 %-ban bevizsgálva

A Murrelektronik vállalatnál minden dugós csatlakozó 100 %-ban bevizsgálásra kerül. Az elektromos vizsgálat magában foglal egy nagy feszültségű vizsgálatot, az erek esetleges felcserélődésének vizsgálatát, valamint rövidzárlatra való vizsgálatot. Ezután a dugós csatlakozók működése kerül tesztelésre, végül szemrevételezéses ellenőrzésen esnek át. Ezáltal biztosítható a Murrelektronik dugós csatlakozóinak első osztályú minősége.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában