Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

E-Gazdaság

A HMD elindítja az 5G-s okostelefonok európai gyártását

Az új, többmárkás portfolióstratégiájuk bejelentését követően nem sokkal a HMD Global, a legnagyobb európai okostelefon-gyártó ma újabb fontos mérföldkőhöz érkezett: a vállalat megkezdte az 5G-képes okostelefonok európai gyártását – az első Európában készült okostelefont, a Nokia XR21-et pedig már üzleti ügyfelek is megvásárolhatják.

A HMD lépései összhangban állnak az általános európai növekedési potenciállal, a Canalys előrejelzése szerint az európai okostelefon-piac 2024-re ugyanis 7%-kal fog növekedni.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy Európában gyárthatjuk a Nokia XR21-et, ezt az ikonikus, köztudottan strapabíró okostelefont. Elkötelezettünk vagyunk az új technológiákba és a gyártási folyamatokba való folyamatos beruházások mellett, hogy újra és újra egyre biztonságosabbá és strapabíróbbá tegyük a készülékeinket”

– mondta Jean-Francois Baril, a HMD Global társalapítója, elnöke és vezérigazgatója

„Jövőbeni terveink között szerepelnek a szoftverbiztonságba történő további beruházások is, hogy még egyedibb, még biztonságosabb szoftvereket kínálhassunk az ügyfeleink számára.”

Európai megbízhatóság

Az üzleti ügyfelek változó igényeire reagálva a HMD a vadonatúj rendszerek kiépítése mellett olyan kapacitásátrendezéseket hajtott végre, amelyek lehetővé tették, hogy a vállalat Európába hozza a gyártását. Minden Európában készült okostelefont szigorú szoftver- és malwareteszteknek vetnek alá, egyes üzleti ügyfelek esetén pedig további jelentős IT-biztonsági partnerrel együttműködve dolgoznak még magasabb fokú, egyedi védelmek kialakításán.

Az adatokat pedig biztonságos, európai szervereken tárolják: a szoftverbiztonságra és az adatvédelemre összpontosító tervezés hangsúlyozásával 2019 óta minden, a HMD által gyártott okostelefon adatai a finnországi HMD szervereken kerülnek tárolásra és feldolgozásra.

Fenntartható kialakítás

A Nokia XR21 a szoftveres biztonságon túlmenően a fenntarthatóságot is szem előtt tartva készül: a katonai szintű strapabíróságot igazoló tanúsítványhoz3 és az IP69K-minősítéshez híven a telefon bizonyítottan ellenáll a víznek, a pornak, a hőnek és az ütéseknek.

A HMD a fenntarthatóság iránti folyamatos elkötelezettségének részeként a Nokia XR21-et úgy tervezték, hogy a lehető legkisebb mértékben terhelje a környezetet: a készülékház 100%-ban újrahasznosított alumíniumból készült, az akkumulátor egyetlen töltéssel is akár két napos4 üzemideje pedig hosszú távon 60%-kal több töltést tesz lehetővé. Az európai gyártás további, hozzáadott szakaszai pedig ezeken felül is hozzájárulnak a teljes gyártási folyamat károsanyag-kibocsátásának további csökkentéséhez.

„Made in Europe” limitált kiadás

A Nokia XR21 európai gyártásának és minden eddiginél magasabb biztonsági sztenderdjeinek megünneplésére 30darab Nokia XR21 limitált kiadású formában, „Frosted Platinum” színben, gravírozott sorozatszámmal és a csomagolásban egy, az egyedi európai gyártást igazoló tanúsítvánnyal lesz elérhető a nokia.com weboldalon.

További információ: nokia.com/phones


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában