Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ajánló

Olvassa online is a Műszaki Magazin legfrissebb lapszámát!

Dobjuk ki az adatokat?

Sokan nincsenek is tisztában azzal, mennyi felesleges fájlt őriznek, és ezek mennyi helyet foglalnak. Szakértők olyan fejlett, mesterséges intelligenciát is használó megoldások használatát javasolják, amelyek automatizált módon képesek feltérképezni és osztályozni az adatokat, majd összesíteni az extra védelmet igénylő, érzékeny fájlokat, valamint a felesleges állományokat.

Az adattárolást kihívás kordában tartani, mivel az adatok mennyisége világszerte exponenciálisan nő a vállalatoknál, a folyamatosan gyarapodó halomból pedig nehéz kiválogatni, mitől érdemes megválni. Ennek az adathalmaznak egy része teljesen felesleges és használhatatlan, viszont akad köztük olyan, amelynek a megőrzésére törvény kötelezi a cégeket. Ekkora mennyiségből lehetetlen emberi erővel kiszűrni, mi az, ami törölhető. A fejlett, mesterséges intelligenciát is használó megoldások azonban megoldják ezt a problémát, ezek segítségével automatizáltan lehet „kiválogatni” a törölhető és a megtartandó, esetleg extra adatvédelmet igénylő állományokat.

2023/10Megnyitás

 

Egy pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó cég, például a szükségtelen adatok törlése után 140 adatbázis-szervert tudott leállítani, ezzel felszabadítva 230 CPU-magot, 12 terabájtnyi memóriát a rendszerben és 20 terabájtnyi tárhelyet a lemezes tárolón. A történet érdekessége, hogy a cég projektjének elsődleges célja nem az adattörlés és tárhely-bővítés volt, hanem az adatok biztonságának erősítése és a compliance feltételek teljesítése. A vállalatnak tevékenységi köréből fakadóan eleget kellett tennie helyi és globális szabályozásoknak, köztük olyan szigorú előírásoknak is, mint a PCI DSS, amely egy adatbiztonsági szabvány, ami a bankkártya adatok biztonságos kezelésének szabályait tartalmazza és minden olyan piaci szereplőre vonatkozik, aki bizalmas kártyaadatokat tárol, feldolgoz vagy továbbít.

Bővebben a műszaki világ aktualitásairól idei októberi lapszámunkban olvashat!

Nyomtatott magazinunk lapozható változatban, digitális formátumban is elérhető ITT


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában