Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

FANUC és Volvo Cars együttműködés

A fenntarthatóságra összpontosítva, a világ legnagyobb ipari robotgyártója világszerte ellátja a Volvo gyáregységeit. A FANUC és a Volvo Cars globális szerződést írt alá.

A jövőben a FANUC biztosítja a Volvo Cars számára az ipari robotokat a modern autógyártásban szereplő összes gyártóüzemhez, beleértve az új akkumulátorgyártó létesítményeket Európában, Ázsiában és Amerikában. Az első szakaszban a FANUC több mint 700 robotot szállít a Kassai új gyártóhelyre Szlovákiába, ahol a Volvo Cars várakozásai szerint az első járművek 2026-ban legördülnek a gyártósorról. Ez a létesítmény lesz a Volvo Cars első olyan telephelye, ahol kizárólag elektromos járműveket gyártanak. Ugyanebben a fázisban a FANUC a belgiumi Gentben és a kínai Daqingba is szállít robotokat.

„A Volvo Cars hosszú távú partnert keresett a gyártásautomatizálás terén, és büszkék vagyunk rá, hogy mostantól együtt alakíthatjuk az autóipar jövőjét”

– mondja Ralf Völlinger, a FANUC Europe Robot Üzletágának vezetője.

A robotok Volvo gyártósoraiba történő optimális integrálása érdekében a FANUC szakértői csapata sokféle hardver- és szoftvermegoldás fejlesztésével volt elfoglalva, amelyek lefedik a teljes gyártási láncot. A Volvo Cars azt tervezi, hogy 2030-tól kizárólag elektromos járműveket gyárt, és ezzel eléri a CO2-semlegességet 2040- ig. Az új szlovákiai gyár szén-dioxid-semleges gyártóüzem lesz.

Forrás: FANUC


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában