Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ajánló

Olvassa online is a Műszaki Magazin legfrissebb lapszámát!

Ami átalakítja a jövő vállalatait

Egy friss tanulmány szerint a fejlődő technológiai trendekkel való lépéstartás továbbra is létfontosságú az üzleti növekedéshez. A vállalatvezetők elkötelezettek maradtak a digitális átalakulás és az innovációs prioritásaik mellett, a feltörekvő technológiákat csaknem négyszer annyi vezető támogatja, mint tavaly.

A digitalizációért felelős vezetők bíznak abban, hogy a modern technológiák beemelése az üzleti élet minden területén termelékenység-növekedést hoz, ugyanakkor úgy látják, a biztonság, a bizalom és az adatok maximális védelme elsődleges szempont. A jelenlegi kihívások közt az újításokat világos üzleti célokhoz kell kötni, és a megtérülést szorosan nyomon kell követni. Ha nem határozzuk meg tudatosan az elérni kívánt célt, ha nem számszerűsítjük a kívánt megtérülést, a technológiai projektek céltalanul sodródhatnak, és akadályozó tényezővé is válhatnak, mutatnak rá szakértők.

A szervezetek az MI-t és a gépi tanulást tartják a legfontosabb technológiáknak a rövid távú (3 éven belüli) céljaik eléréséhez, ezt a megkérdezett technológiai szakemberek több mint fele (57 százalék) válaszolta. Ezzel az MI a rangsorban jelentősen megelőzi az edge computingot (42 százalék) és a robotikát (41 százalék) is. A mesterséges intelligencia (MI) és különösen a generatív MI gyors fejlődésének eredményeképpen, számos vállalkozás kénytelen átértékelni az MI-stratégiáját. Miközben felismerték a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségeket, az elmúlt évben lezajlott nagyon gyors előretörés sok figyelmeztető jelet is hozott.

Az előnyök mellett elsődlegesek az MI bevezetése körül sokasodó etikai és biztonsági aggályok, illetve az MI előretörésével a szervezeteknek szükségük van olyan irányelvekre és gyakorlatokra, amelyeket magabiztosan és biztonságosan tudnak alkalmazni.

2023/12 – Megnyitás

Bővebben a műszaki világ aktualitásairól idei decemberi lapszámunkban olvashat!

Nyomtatott magazinunk lapozható változatban, digitális formátumban is elérhető ITT


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában