Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

3D technológia

3D nyomtatórendszerek

A megújult TruPrint 2000 a TRUMPF-tól még több produktív és rugalmas 3D nyomtatott termék előállítására képes. Az 500 wattos lézerrel és az egyedi kialakítású munkatérrel a TruPrint 2000 tömeggyártásra is alkalmas.

A TRUMPF tovább növelte a TruPrint 2000 termelékenységét. „A 3D nyomtatót ezúttal tömeggyártásra fejlesztették tovább, így a legtöbb iparági felhasználó részesülhet a gép termelékenységéből” – mondja Mirko De Boni, a TRUMPF TruPrint 2000-ért felelős termékmenedzsere. A bővített építőtérfogatnak és az új, 80 µm-es spot-alapkonfigurációnak köszönhetően a TruPrint 2000 tökéletes rendszert kínál a szerszámipari, a fogászati, az orvostechnikai és az általános ipari alkalmazások számára.

A szögletes építőlemezen például akár 36 %-al több RPD (Removable Partial Dentures) helyezhető el, mint egy kerek, 200 mm-es átmérőjű építőlemez esetén. A TRUMPF az új 3D nyomtatót először az additív gyártás vezető szakkiállításán, a frankfurti Formnexten mutatta be.

A legmagasabb minőség

A Fullfield Multilaserrel (2 x 500 W) minden lézer megvilágítható a teljes építőtérfogatban, ami által csökken a gyártási idő alkatrészenként. A legnagyobb precizitás érdekében a Multilaser szkennelési mezők teljesen automatikus egymáshoz kalibrálása történik. A tapasztalatok szerint, a felhasználók 80 százalékkal többet nyomtatnak a többlézeres változattal rendelkező gépeken, az egylézeres változatokhoz képest.

“A TruPrint 2000 nemcsak hatékonyan működik, hanem pontosan is, mindezt a legmagasabb minőségben”

– mondja De Boni. A legmagasabb egészségügyi szabványoknak megfelelően az orvosi technológia gyártói a 3D nyomtatót használják például koponyalemezek, térdízületek előállítására.

„A biztonság a legfontosabb prioritás a TRUMPF 3D nyomtatásnál, különösen olyan kritikus területeken, mint az orvosi technológia. A TruPrint 2000 frissítésével a betegek kiváló minőségben részesülnek a még hosszabb távú stabilitással rendelkező implantátumoknak köszönhetően.”

Ráadásul szükség esetén a TruPrint 2000 sorozatban nyomtatja ezeket az implantátumokat.

A TruPrint 2000 jobb termelékenységet és magasabb minőséget biztosít a felhasználók számára gépipari, fogászati- és orvostechnikai felhasználás során is.

Rugalmas gyártáshoz

A TruPrint 2000 automatikusan a lézer pontátmérőjét az adott feladathoz igazítja, attól függően, hogy a kiválasztott alkalmazás esetén a folt átmérője 55 vagy 80 mikrométer. A 80 mikrométeres folt nagyobb termelékenységet tesz lehetővé. A felhasználók speciális esetben használhatják az 55 mikronos spotot, ugyanakkor a fémporok nagyobb energiasűrűséget igényelnek.

Most már a TruPrint 2000 is ugyanabban a szabványrendszerben működik, mint a többi TRUMPF gép, 80 mikronos nyalábmérettel és optimalizált gázáramlással. “Ezzel a szabványosítással, a felhasználók könnyen átvihetik a paramétereket a nyomtatáshoz, akár a TruPrint 2000-nél a TruPrint 1000-nél vagy a TruPrint 3000-nél, ami rugalmasabb gyártást tesz lehetővé” – mondja De Boni.

A cikk a TRUMPF Hungary Kft. szponzorálásával jelent meg.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában