Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Energetika

A Pick Arénában a Siemens biztosítja az energiaelosztást

A szegedi sportkomplexum kisfeszültségű energiaelosztási berendezéseit a Siemens biztosította.

A több mint 8 ezer férőhelyes és 28 ezer négyzetméter alapterületű Pick Aréna kézilabdacsarnokot 2021 decemberében adták át, és a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságon debütált. A Budapesten kívüli legnagyobb, hazai multifunkcionális sportcsarnok 2022-ben elnyerte az Építőipari Nívódíjat, és nem csupán a sport szempontjából jelentős. A komplexumhoz tartozik a két edzőpályával és 1500 fős lelátóval felszerelt edzőcsarnok, a 25-30 gyermek középiskolai bentlakásos kollégiumi elhelyezésére alkalmas akadémia, valamint egy 80 fős konferenciaterem is.

Itt bizonyítanak immár több mint két éve a Siemens Zrt. kisfeszültségű kapcsolóberendezései. A komplett, készre szerelt Siemens-berendezéseket a kivitelező, a West Hungária Bau Kft. (WHB) választotta, amelyekhez a Siemens mérnöki támogatást, valamint tanácsadást biztosított. Az intelligens, biztonságos és könnyen kezelhető energiaelosztási rendszer így segít megfelelni az aréna komplex használata során támasztott követelményeknek.

A Siemens Zrt. számára nem ismeretlen terep a sportarénák világa, megoldásait több jelentős sportlétesítményben használják országszerte. Ezek közé tartozik a múlt nyáron debütáló, alapüzemmódban is 15 ezer férőhelyes Nemzeti Atlétikai Központ is, ahol az elektromos rendszerek zökkenőmentes működését szintén Siemens közép- és kisfeszültségű energiaelosztási berendezések biztosítják.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában