Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Energetika

Vezető pozícióban a Schneider Electric az energiamenedzsment szoftverek területén

Vezető helyen végzett a Schneider Electric az energiamenedzsment szoftvereket kínáló vállalkozások között a Verdantix kutató- és tanácsadó cég „Green Quadrant: Energy Management Software 2023.” című jelentésében.

Ez a pozíció újabb elismerése a vállalat átfogó képességeinek és megoldásainak, valamint a rendszerintegráció kapcsán alkalmazott előremutató megközelítésének.

A globális energia- és klímaválság miatt megnőtt az érdeklődés az energiagazdálkodási szoftverek iránt, mivel a vállalkozások és intézmények aktívan keresik azokat a megoldásokat, amelyek segítenek megbirkózni az energiaárak ingadozásából adódó kihívásokkal, és támogatják az épületek és egyéb létesítmények dekarbonizációjának felgyorsítására vonatkozó törekvéseket. A Verdantix független kutató- és tanácsadó cég, felismerve az ingatlangazdálkodással és létesítményüzemeltetéssel foglalkozó vezetők magas színvonalú energiamenedzsment megoldásokkal kapcsolatos növekvő információigényét, első alkalommal készítette el a „Green Quadrant: Energy Management Software 2023.” című jelentését.

Az elemzés egyik fontos megállapítása, hogy a vállalatok egyre inkább a holisztikus megoldásokat kínáló szállítókat keresik. A tanulmány elkészítése során 15, energiagazdálkodási megoldásokat kínáló szolgáltatót vizsgáltak meg világszerte, és közülük a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat végzett az első helyen.

Az épületek a globális szén-dioxid-kibocsátás 37 százalékáért felelősek, ebből 26 százalék az épületek energiafogyasztásának tulajdonítható, derül ki a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) „Tracking Clean Energy Progress” című jelentéséből. Mivel a digitális megoldások biztosítják a leggyorsabb utat a nettó zéró kibocsátás eléréséhez, a hatékonyságot előtérbe helyező cégek és intézmények jelentős előrelépést tehetnek az éghajlati és energiaválság kezelésében, miközben számottevő költségmegtakarítást érhetnek el.

„A Schneider Electric EcoStruxure Platformja átfogó kínálatának köszönhetően a legmagasabb pontszámot kapta mind a képességek, mind a lendület tekintetében a Green Quadrant jelentésében. A megoldás valóban végponttól végpontig tartó energiagazdálkodást biztosít, és segíti az ügyfeleket a nettó zéró kibocsátás felé vezető úton”

– mondta el Harry Wilson, iparági elemző és a jelentés vezető szerzője.

„A jelentés megállapításai nemcsak az elektrifikációt és digitalizációt – amelyek együtt a leggyorsabb megoldást nyújtják a nettó zéró kibocsátás elérésére – előmozdító átfogó rendszerek iránti elkötelezettségünket mutatják, hanem azt is, hogy felkészültünk arra, hogy megbízható partnerként és tanácsadóként segítsük ügyfeleinket az energiagazdálkodás minden területén. Meghatároztunk egy 10 prioritásból álló listát az épületek szén-dioxid-mentesítésének előmozdítására – középpontban az energiagazdálkodási szoftverekkel és adatok gyűjtésével, illetve feldolgozásával –, és nagyszerű látni, hogy ezt a megközelítést kívülről is elismerik

– jelentette ki Olivier Blum, a Schneider Electric Energy Management részlegért felelős ügyvezető alelnöke.

A Verdantix jelentésében kiemelte a Schneider Electric technológiai szakértelmét, hangsúlyozva a vállalat azon képességét, hogy olyan átfogó csomagokat kínál, amelyek mind az épület-, mind az energiagazdálkodási megoldásokból származó adatokat rögzítik és kombinálják, az ügyfelek számára hasznosítható információkká alakítják át ezeket. A jelentés a Schneider Electric több termékét értékelte, köztük az EcoStruxure Building Advisor, az EcoStruxure Building Operation, az EcoStruxure Microgrid Advisor, az EcoStruxure Power Advisor, az EcoStruxure Power Monitoring Expert és az EcoStruxure Resource Advisor megoldásokat.

A teljes jelentés itt érhető el.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában