Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Munkavédelem

A Spessart textilfeliratozó cég a Mewa-csoport tagja lett

A Mewa textilszolgáltató vállalat bővítette cégportfólióját: 2024. január 1-jével száz százalékos leányvállalatként a Mewa-csoport tagja lett a bajorországi Stockstadt am Main-i székhelyű Spessart textilfeliratozó cég.

A Spessart nevű, textíliák feliratozására specializálódott német vállalkozást 1946-ban alapították. Jelenleg mintegy száz dolgozót foglalkoztat, 2022-es árbevétele több mint ötmillió eurót (kb. 1,9 milliárd forint) tett ki. A vállalat három németországi termelőüzemmel rendelkezik: Alzenauban, Immenhausenben és Stockstadt am Mainban. Három telephelyén különböző típusú textíliák hímzésével és nyomásával foglalkozik.

A két vállalatot sok évre visszanyúló partneri kapcsolat fűzi egymáshoz. A Mewa, amely számos országban teljes körű szolgáltatás keretében munkaruházatot is kínál ügyfeleinek, a ruhák hímzése és logózása területén régóta dolgozik együtt a Spessarttal.

„A Spessart és a Mewa kapcsolatát a kölcsönös bizalom és tisztelet jellemzi. A vállalat átvételével és a Mewa-csoportba történő integrálásával üzleti kapcsolatunk még intenzívebbé válik, és egyúttal megerősítjük értékteremtési láncunkat” – hangsúlyozza Bernhard Niklewitz, a Mewa igazgatóságának elnöke.

A vállalat ügyvezetését Reiner Heinrichs, a Mewa munkaruházati üzletágának vezetője és Günes Yenen, a Mewa angliai leányvállalatának korábbi ügyvezetője veszik át. A zökkenőmentes átmenet érdekében Hans Dieter Bitroff, a Spessart ügyvezetője 2024-ben a vállalatnál marad. Számára a Mewa volt az első számú választás, amikor megoldást keresett a cég jövőjével kapcsolatban.

„A Spessart operatív működése továbbra is független, az üzemek változatlan formában működnek tovább. Különösen kollégáimra való tekintettel örvendetes, hogy olyan partnerre találtam, amely osztja velünk a családi vállalkozások értékrendjét” – emeli ki Bitroff.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában