Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Creo modell-alapú definíció funkció használata a Boschnál

A Bosch a Creo modell-alapú definíció funkcióját használta a Bosch Go Professional csavarhúzó burkolatának létrehozásához.

A termékfejlesztésben minden egy ötlettel kezdődik. A Bosch Power Tools a Bosch Go Professional csavarhúzó burkolatát a Creo modell-alapú definíció (Model Based Definition, MBD) segítségével fejlesztette ki. Ismerje meg hogyan teszi elérhetővé a Bosch a Creo és az MBD segítségével a tervezéssel kapcsolatos részletes információkat a folyamat minden résztvevője számára.

Tekintse meg a videót!

Mi az a modell-alapú definíció (MBD)?

A modell-alapú definíció a 3D-s modellek létrehozásának olyan megközelítése, ahol a 3D-s modell a gyártáshoz szükséges összes információt tartalmazza, feleslegessé téve ezzel a hagyományos 2D-s rajzokat. A tervező a modellben egyértelműen meghatározza a termék összes méretét, alak- és helyzettűréseit, az illesztéseket. A szimulációs és a gyártómérnök egyaránt a 3D-s modellt használja a vizsgálatokhoz és a gyártástechnológia kialakításához, így a 2D-s rajzok valóban elhagyhatók a folyamatból. Ezzel a lépéssel a fejlesztési idő akár 20%-a is megtakarítható, anélkül, hogy a teljes termékfejlesztési és gyártási folyamat bármelyik mozzanata is kárt szenvedne. Ennek az az előfeltétele, hogy az adott cég a teljes értékláncolatában alkalmazza az MBD elveket és eszközöket. A mérnökök számára nem könnyű megemészteni, hogy a 2D-s rajz már nem szükséges kelléke a termékfejlesztésnek, de a verseny kikényszeríti ezt. Az MBD-t alkalmazó cégek egyértelmű versenyelőnyre tesznek szert azokkal szemben, akik ezt nem lépik meg.

Tudjon meg többet a modell-alapú definícióról itt!


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában