Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ajánló

Olvassa online is a Műszaki Magazin legfrissebb lapszámát!

Összekapcsolt ökoszisztémák

Számos, egymást kiegészítő technológia fejlődésének köszönhetően az Internet of Things (IoT) egyre gyorsuló növekedési pályán halad. Az 5G megjelenése zökkenőmentesebb végfelhasználói élményt biztosít a nagyobb számú összekapcsolt eszköz számára, a blockchain megkönnyíti az IoT-eszközök nyomon követését, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás pedig könnyebben hozzáférhetővé és alkalmazhatóvá vált, ami az eszközfunkciók szélesebb körét teszi lehetővé az összekapcsolt ökoszisztémában.

A piaci szereplők felismerték, hogy alapvető fontosságú a jól összekapcsolt digitális vállalkozások létrehozásához. Azonban a csatlakoztatott eszközök puszta mennyisége miatt a hálózatok sebezhetőek a hackerekkel szemben, akik a lánc egyetlen láncszemén keresztül szerezhetnek hozzáférést az adatokhoz. Egy felmérésből kiderült, hogy a biztonsági tesztelés volt a válaszadók által említett legnagyobb kihívást jelentő szempont az IoT-alkalmazások tesztelésében. Az adatbiztonság hitelesítése az üzembe helyezés előtt valóban kritikus fontosságú, és rendkívül összetett lehet. Több időt és erőforrást kell fordítani az IoT-alkalmazások biztonságának tesztelésére, és az összekapcsolt rendszerek kiépítésére.

Emellett többlet forrás kell a teszteléséhez szükséges megfelelő infrastruktúra kialakításához, különös figyelemmel a felhasználók megnövekedett mobilitási igényeire, a hálózat rendelkezésre állására és sávszélességére, valamint a hatalmas adatmennyiségek kezeléséhez szükséges adatközponti kapacitásokra. A tesztelési stratégia priorizálásakor pedig az IoT legnagyobb függőségeit – minimális késleltetés és gyors adatmozgás – kell szem előtt tartani.

2024/5-6 – Megnyitás

Bővebben a műszaki világ aktualitásairól május-június lapszámunkban olvashat!

Nyomtatott magazinunk lapozható változatban, digitális formátumban is elérhető ITT

Műszaki Magazin hírlevél feliratkozás


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában