Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ajánló

III. MMSZ Műanyagipari Konferencia: A körforgásos gazdaság

Az Energiaügyi Minisztérium, MOL-MOHU Zrt. és a Kék Bolygó Klímavédelmi Befektetési Alapkezelő Zrt. vezetőivel várja a III. MMSZ Műanyagipari Konferencia az érdeklődőket a HUNGEXPO-n május 8-án.

Az előadók olyan izgalmas témákat járnak körbe, mint a körforgásos gazdaság, a műanyag-másodnyersanyagok és a környezeti fenntarthatóság. Az előadók között lesz Bűdy László, a myCEPPI Kft. igazgatója is, aki a polimerek piacába enged betekintést.

Idén május 7-10. között rendezik meg az IPAR NAPJAI Nemzetközi ipari szakkiállítást. A jelentős rendezvén ad otthont idén is az MMSZ Műanyagipari Konferenciának, amelyet május 8-án látogathatnak meg a műanyagipar iránt érdeklődők. Az MMSZ rendezvényének látogatása ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Körforgásos gazdaság, műanyagipari helyzetkép

A konferencia első előadását az Energiaügyi Minisztérium tartja, témája a körforgásos gazdaság vagy körkörös gazdaság koncepciója lesz, amely a fenntartható fejlődés része. Lényege az, hogy a termékek életciklusát minél jobban meghosszabbítsák a minél kisebb új anyag- és energiaráfordítással. A megoldást az jelentheti, hogy az elhasználódott terméket, ahelyett hogy megsemmisítenék, újrahasznosítják. Ennek a folyamatnak a többszöri ismétlése adja a körforgásos gazdaság lényegét.

Műanyag-másodnyersanyagok és fenntarthatóság

A körforgásos gazdaság után Runtág Tivadar, a MOL-MOHU Zrt. operatív igazgatója fog beszélni az aktualitásokról, műanyag-másodnyersanyagokról, EPR-ről. MOL évekkel ezelőtt beszállt a

nemzetközi műanyag újrahasznosítási üzletbe. Egyre nagyobb az újrafeldolgozott műanyagok iránti kereslet, a MOL pedig elkötelezett az újrahasznosítás és a fenntarthatóság mellett. Céljuk, hogy vezető szerepet töltsenek be az újrahasznosítás terén Közép-Kelet Európában.

A műanyagok után továbbra is a fenntarthatóságé lesz a főszerep. Török József, a Kék Bolygó Klímavédelmi Befektetési Alapkezelő Zrt. befektetési igazgatója tart előadást arról, hogy milyen szerepe van a tőkebefektetésnek a környezeti fenntarthatóságban. Az alapítvány fontosnak tartja a klímavédelemmel kapcsolatos szemléletformálást és a fenntarthatósági kezdeményezések támogatását. Felkarolnak minden olyan kezdeményezést, amely a természeti értékeink nagyszerűségét hirdeti.

A polimerek szakértője zárja a konferenciát

A III. MMSZ Műanyagipari Konferencia utolsó előadása a polimerek világába kalauzolja el a látogatókat. Az árak, trendek alakulásáról a polimerek piacán fog beszélni Bűdy László, a myCEPPI Kft. igazgatója, MMSZ elnökségi tagja. A myCEPPI az egyetlen kifejezetten közép-európai fókuszú polimerpiaci elemzőcég. Részletes, megbízható forrásból származó és értékes iparági árinformációkkal, valamint a piaci trendek elemzésével és előrejelzésével foglalkoznak. Hetente adják közzé a népszerű polimer árriportukat, ami rengeteg hasznos információt tartalmaz az ipari szereplőknek.

A konferenciára az alábbi linken lehet regisztrálni: https://forms.gle/A65eBUNsYFAyjhtG9

Emellett a kiállításra is külön kell regisztrálni, amely szintén díjtalan: www.iparnapjai.hu/polimerek

A részletes program

12.30-13.00 Érkezés, regisztráció a konferenciára

Kiváló szakemberek és a magyar műanyagipar jeles képviselői az alábbi témakörökben adnak elő,
(program szervezés alatt, változtatás joga fenntartva):
13.00-13.40   Körforgásos gazdaság, műanyagipari helyzetkép
Energiaügyi Minisztérium, (utána kérdések-válaszok)
(az előadó felkérése folyamatban)

13.50-14.30 Aktualitások, műanyag-másodnyersanyagok, EPR
Runtág Tivadar, a MOL-MOHU Zrt. operatív igazgatója
(utána kérdések-válaszok)

14.30-14.45 Kávészünet

14.45-15.15 Tőkebefektetés a környezeti fenntarthatóságban
Török József, a Kék Bolygó Klímavédelmi Befektetési Alapkezelő Zrt. befektetési igazgatója

15.15-15.40 Árak, trendek a polimerek piacán
Bűdy László, a myCEPPI Kft. igazgatója, MMSZ elnökségi tag
(utána kérdések-válaszok)


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában