Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Vállalatirányítás

Új CEO, Vécsey Balázs a Siemens Mobility Kft. élén

Vécsey Balázs a Siemens Mobility Kft. új CEO-ja.

Verner Attila CFO-val közösen digitalizációs megoldások és innovatív technológiák megvalósításával dolgoznak a fenntartható hazai közlekedés átalakításáért, biztosítják a Siemens Mobility budapesti kutatási és fejlesztési központjának folyamatos növekedési pályáját, ahol a magasan kvalifikált munkatársak olyan világpiacra irányuló jövőbe mutató technológiákat fejlesztenek, mint az autonóm közlekedési rendszerek vagy a felhőalapú biztosítóberendezések. Vécsey Balázs több éves vezetői tapasztalatot szerzett a hazai üzleti életben, valamint nemzetközi környezetben. Legutóbb a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatójaként, valamint a magyarországi Bosch csoport létesítménygazdálkodásért felelős vezetőjeként dolgozott.

Tanja Kienegger, a Siemens Mobility Austria CEO-ja:

“A Siemens Mobility vezető technológiája hatékonyabbá és gazdaságosabbá teszi a vasúti közlekedést és jelentősen segíti a klímavédelmet. Balázs tapasztalatával és ügyfélközpontú megközelítésével nagyban hozzá fog járulni korszerű közlekedési megoldásaink megvalósításához és a Siemens Mobility további fejlődéséhez Magyarországon.”

A Siemens Mobility az első budapesti villamosvonal 1887-es elindítása óta tevékeny szerepet vállal az innovatív közlekedési megoldások megvalósításában Magyarországon. Ilyen jelentős lépés az európai átjárhatóságot támogató ETCS L2 szintű vonatbefolyásoló rendszer létesítése is. Megoldásainknak köszönhetően ma már közel 120 km vonalhosszon vált technikailag lehetségessé, hogy az arra alkalmas fedélzeti berendezésekkel ellátott vasúti járművek akár 160 km/h tempóval is haladhassanak.

Magyarországon a Siemens Mobility több mint 300 munkavállalót foglalkoztat két budapesti telephelyén. Közülük közel 260 szakember dolgozik a vállalat kutatási és fejlesztési központjában, az Infoparkban, amely évről évre dinamikusan bővül és jelentősen hozzájárul a Siemens Mobility nemzetközi közlekedési projektjeinek sikeréhez.

Vécsey Balázs 2024. május 13-án, hétfőn kezdte meg munkáját a vállalatnál. Erős ügyfélközpontúsága, az innováció iránti elkötelezettsége, valamint a technológia és a közlekedési megoldások iránti szenvedélye támogatja a vasúti infrastruktúra és járművek korszerűsítésére, valamint a digitális szolgáltatásaink bevezetésére vonatkozó megoldásainkat. Ily módon a Siemens Mobility nagyobb hozzáadott értéket fog teremteni ügyfelei, partnerei és az utasok számára.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában