Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Pontos adagolás nagy térfogatáramú vegyszeradagoló szivattyúval

Bemutatkozik az új Qdos H-FLO vegyszeradagoló szivattyú.

Hazánkban is elérhető a Watson-Marlow Fluid Technology Solutions (WMFTS) legújabb megoldása, a 600 liter/óra értékig terjedő térfogatáramokhoz tervezett a Qdos™ H-FLO vegyszeradagoló szivattyú. A Qdos H-FLO hasonlóan kimagasló pontosságot és megbízhatóságot nyújtja, mint az eddigiek, azonban nagyobb térfogatáram mellett és a szivattyúfejek szélesebb választékának köszönhetően jobb kémiai kompatibilitással rendelkezik.

A piacon már jól ismert és bizonyított Qdos adagolószivattyúk működésük során számos felhasználási területen minimálisra csökkentik a vegyszerhasználatot. Az iparágvezető ReNu és CWT szivattyúfej-technológia a Qdos szivattyúk központi eleme, amelyek pontos és reprodukálható térfogatáramot biztosít széles viszkozitástartományban.

Most a legújabb Qdos H-FLO bevezetésével tovább bővül a Qdos szivattyúk portfóliója. A precíziós szivattyú a gyártási folyamatok rugalmasságát és méretezhetőségét kínálja a víz- és szennyvíztisztítási, bányászati, ásványfeldolgozási, élelmiszeripari és italgyártási, valamint papír- és cellulózipari felhasználási területeken. Az új modell 2,0 ml/perc-től 600 liter/óra értékig terjedő térfogatáramot és 7 bárig terjedő szívókapacitást (102 psi), valamint zökkenőmentes hálózati integrálási, vezérlési és kommunikációs opciókat is kínál többek között EtherNet/IP, PROFINET és PROFIBUS a PLC, DCS és SCADA rendszerekkel való könnyű integráláshoz.

A Qdos perisztaltikus szivattyúcsalád többi tagjához hasonlóan a Qdos H-FLO is csökkenti a költségeket a ±1%-os pontosságú, ±0,5%-os reprodukálhatóságú precíziós vegyszeradagolás révén. A további előnyök közé tartozik a fordulatszámláló a szivattyúfej üzemi karbantartásához, a szivárgásérzékelés és a folyadék-körülhatárolás, valamint az RFID szivattyúfej-érzékelés, amely növeli a gyártási folyamatok biztonságát.

„A Watson-Marlow Fluid Technology Solutions-nál hiszünk abban, hogy a mérnöki innováció képes egyszerűen használható megoldásokat nyújtani ügyfeleink komplex problémáira. Az új szivattyú a jelenlegi Qdos szivattyúcsalád számos vonását örökölte, ugyanakkor több újítást is tartalmaz, amelyek egyszerűbbé, biztonságosabbá és költséghatékonyabbá teszik a vegyszeradagolást. Ügyfeleink visszajelzése fontos volt számunkra a nagyobb térfogatáramú alkalmazásokhoz szolgáló Qdos szivattyú kifejlesztésében. A Qdos H-FLO által egyszerűbbé válnak a vegyszeradagolási műveletek, hatékonyabbá teszi az egészségvédelmi és munkabiztonsági csapatok munkáját, valamint csökkenti a karbantartásigényt”

– mondta Pál Attila, a Watson-Marlow Kft. Country Managere.

A Qdos H-FLO-hoz opcionális nyomásérzékelő készlet is tartozik, amely a nyomás valós idejű monitorozását nyújtja, ezáltal garantálja a folyamat biztonságosságát és fokozza a biztonságot. A nyomásérzékelő készlet kompatibilis a feldolgozóiparban széles körben használt vegyszerekkel, és a teljes Qdos termékcsaládhoz elérhető lesz.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában