Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

A gyártósor hatékonyságának növelése

Útmutató a termelési teljesítmény javításához

A termelés hatékonysága a gyártás sikerének sarokköve. A gyártási folyamat során az erőforrás-felhasználás hatékonyságát méri, célja a termelés maximalizálása a költségek és a hulladék minimalizálása mellett. A termelési menedzser szerepe kulcsfontosságú ennek elérésében, mivel ő a felelős azért, hogy a gyártási műveletek a terveknek megfelelően, a költségvetésen belül maradjanak, és elérjék a kívánt termelési célokat.

A Visual Components-szel együttműködésben végzett kutatásból kiderül, hogy a napi termelési teljesítmény ellenőrzését a gyártásfelügyelők kiemelt feladatnak tekintik, ami alátámasztja a napi teljesítmény ellenőrzésének a gyártási műveletekben betöltött létfontosságú szerepét. A rendszeres ellenőrzés lehetővé teszi a gyártási folyamat által naponta előállított áruk vagy termékek mennyiségének nyomon követését. Az elsődleges működési cél a napi termelési teljesítménycél elérése, amely meghatározza a napi viszonyítási pontot és irányítja a csapat erőfeszítéseit. Bármilyen eltérés a cél elérésétől vagy annak elmulasztása azonnali beavatkozást tesz szükségessé. A termelési teljesítmény egy kulcsfontosságú teljesítménymutató (KPI), amely a gyártási folyamat hatékonyságát, eredményességét és általános állapotát tükrözi.

További információk:

  • A termelési teljesítmény, mint KPI megértése
  • A gyártósorok hatékonyságát korlátozó gyakori kihívások
  • A témával részletesen foglalkozó webinár felvételének megtekintése

Kérjük kattintson!


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában