Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Digitalizáció

A BENTELER a Visual Components segítségével mutatja be a jövő gyártástechnológiáját

A Karlsruhei Technológiai Intézet, a BENTELER Automobiltechnik vállalattal közösen, a Visual Components modern gyári tervezőszoftverét használja az innovatív gyártási technológiák kifejlesztéséhez.

A Karlsruhe Institute of Technology (KIT), németországi egyetem Termeléstudományi Intézete a jövő termelésének alkalmazásorientált kutatására összpontosít, a globális, rugalmas termelési hálózatoktól a nagy termelékenységű üzemekkel és innovatív üzleti modellekkel rendelkező lélegző gyáron át a minőségbiztosításig. Gyakorlati eszközöket fejlesztenek ki az ipar számára, amelyeket aztán vállalkozói sikerre fordítanak.

A BENTELER csoport, a fémfeldolgozásra specializálódott vállalat biztonsági szempontból fontos termékeket, rendszereket és szolgáltatásokat gyárt az autóipar, az energiaipar és a gépipar számára világszerte.

A BENTELER Automotive a vezető autóipari gyártók fejlesztési partnere, amely több, mint 20 országban mintegy 70 üzemmel rendelkező divízió személyre szabott megoldásokat fejleszt. Alkatrészeket és modulokat az alváz-, karosszéria-, motor- és kipufogórendszerekhez, valamint innovatív megoldásokat az elektromos járművekhez.

Egy kutatási projekt keretében a BENTELER Automotive egyik összeszerelősorát kellett elemezni. Ezen a szerelősoron egy személygépkocsi tengelyét szerelik össze fémlemez alkatrészekből. A hangsúly ebben a projektben kizárólag a lemezalkatrészek összeszerelésén és hegesztésén van.

A szerelősor 5 hegesztőcellából és egy lézervágó cellából áll. A cellákat kezelőrobotok kötik össze, a vonal magában foglalja a lemezalkatrészek adagolását és a végtermék eltávolítását is.

Minden egyes hegesztőcellában különböző számú fémlemezalkatrészt hegesztenek össze. Ezt a köztes terméket a következő cellába szállítják, majd további alkatrészekkel hegesztve egy új szerelvényt alkotnak. A forgóasztalok segítségével a feldolgozás, a be- és kirakodás részben egyidejűleg történik.

A cikk további részében szó lesz:

  • az összetett szerelősorok Visual Components szoftverrel történő tervezéséről, optimalizálásáról és a piacra kerülési idő csökkentéséről
  • a Visual Components megoldásról, mint a gyári tervezés és szimuláció kiemelkedő eszköze
  • a Visual Components eCatalogjáról, amely számos vezető gyártóhoz tartozó robot adatát és kinematikáját tartalmazza
  • valamint a robotprogramok validálhatóságáról

\\\Tudjon meg többet!///


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában