Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Óriásprésgépek az új elektromotor gyártásához az Audinál

Már javában zajlanak az előkészületek a győri Audi Hungariánál a legújabb elektromos hajtás generáció, az MEBeco (Modularer E-Antriebs-Baukasten, azaz modulrendszerű elektromos hajtáskoncepció) gyártásához.

A vállalatnál az MEBeco számára készülő lemezcsomagot, valamint az elektromos hajtás rotorját fogják gyártani a győri munkatársak. A jövőben a teljesítményelektronika gyártása is a vállalatnál történik majd. A váltókomponensek gyártásához szükséges gyártóberendezések után nemrég újabb berendezések érkeztek az Audi Hungariához.

Az újonnan érkezett présgép és szalagtovábbító egység az MEBeco hajtások lemezcsomagjának előállításához szükségesek. A 110 tonnát nyomó présgép elemei 11 kamionnal érkeztek a vállalat gyártótelephelyére. A szalagtovábbító egységgel a termelés során közel nyolc tonnás lemeztekercseket fognak mozgatni, mely naponta 100 tonna nyersanyag feldolgozását jelenti.

„A transzformáció intenzíven zajlik vállalatunknál: motorgyárunk jövőjét hamarosan egy újabb elektromos hajtásgenerációval, az MEBeco-val fogjuk biztosítani, melyhez a berendezések sorra érkeznek Győrbe. Munkatársainkat folyamatos képzésekkel készítjük fel: az új elektromos hajtásgeneráció gyártásának előfeltétele az új kompetenciák elsajátítása. Az MEBeco motorcsalád szériagyártásának megkezdése közeledik”

– mondta Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásáért felelős igazgatósági tagja.

A győri Audi Hungariánál 2018 óta több mint 500 000 elektromos motort gyártottak. A vállalatnál 2023 novemberében indult el a legújabb elektromotor család, a Premium Platform Electric (PPE) szériagyártása, mely az új Audi Q6 e-tron modellt is hajtja.

Az új MEBeco elektromos hajtásgeneráció gyártásával tovább folytatódik az elektromobilitásra történő átállás a vállalatnál és az autóiparban egyaránt. Az MEBeco hajtásokat a jövőben a Volkswagen Konszern kisméretű elektromos autóiba építik.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában