Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

150 laptop 1 autóban az Nvidia fejlesztésében

Az önvezető autók működésének elengedhetetlen háttere az informatikai rendszer, amiben most az Nvidia alkotott hatalmasat.

Nem csak az autógyártók dolgoznak gőzerővel a mostanra legnépszerűbb irányvonallá vált önvezető autók fejlesztésén. Az önálló közlekedés megvalósításához pedig természetesen elengedhetetlen egy megbízható, erős rendszer, ami folyamatos számítást végez a biztonság érdekében. Ennek köszönhető, hogy már az informatikai cégek is ringbe szálltak és teljes bedobással dolgoznak a jövő önvezető autójának rendszerén.

Az egyik legnagyobb vállalat, az Nvidia most részletesebb ismertetőt adott a már januárban bemutatott, kifejezetten önvezető járművekbe tervezett rendszeréről. A Drive PX2 hatmagos, 64 bites processzora egy 256 magos grafikus chipet kapott, aminek számítási teljesítménye 1,5 teraflops. Ennek a hihetetlen erőnek köszönhető, hogy nem jelent gondot egy 4K felbontású anyag dekódolása, amit 60 képkocka/másodperc sebességgel dolgoz fel. A kiemelkedő teljesítményt az Nvidia úgy jellemezte, mintha 150 darab Apple MacBook Prót egyesítene.

Ezek ismeretében nem meglepő, hogy az autógyártók kapva kaptak a lehetőségen, már most több mint 80 vállalat és kutatóközpont kísérletezik a Drive PX2 rendszerrel. A Volvo élesben is próbára teszi az Nvidia újdonságát, hiszen az Uber számára fejlesztett önjáró XC90-es SUV-okban beépítették a giga erőművet.

Forrás: http://www.technokrata.hu/garazs/2016/08/25/150-laptop-dolgozik-a-jovo-autojanak-csomagtereben/

Hirdetés

További cikkek a témában