Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

IT

Drónos teherautó a Mercedesnél

A Mercedesnél megint kitaláltak valami különlegeset, társították a teherautót és a drónt, létrehozva ezzel egy új szállítmányozási megoldást.

Egy drónfejlesztő startup céggel, a Matternettel állt össze a Mercedes-Benz Vans egy közös projekt, a Vision Van erejéig. A fejlesztés célja, hogy a teherautók képességeit egy drónnal egészítsék ki, illetve hogy a kis csomagok kézbesítésére keressenek újabb megoldásokat.

A drón normál körülmények között körülbelül 20 kilométert tud megtenni, maximális teherbírása pedig 2 kilogramm. A fejlesztők külön figyelmet fordítottak arra, hogy a csomagfelvétel és akkumulátorcsere emberi erőforrás nélkül is működjön. A kis repülőeszköz az információkat és csomagokat a teherautó szoftverén keresztül kapja automatikusan. Persze, hogy ez a rendszer flottul működjön, a háttérben szükség van egy logisztikai vállalkozásra, ahol megszervezik a kiszállítást és értesítik a megrendelőt a csomag érkezéséről.

matterent mercedes dron

Andreas Raptopoulos, a Matternet társalapítója szerint lehet, hogy elsőre túl futurisztikusnak tűnik a technológia, pedig azonnal munkába tudnák állítani, ha a szükséges törvényi szabályozások elkészülnének. Hozzátette, az lenne a legjobb megoldás a házhoz szállítás utolsó szakaszán, amikor a regionális, városi raktárból már közvetlenül a megrendelőhöz kell elszállítani az árut. Jól jöhet, ha kevés a kisteherautó vagy a sofőr, illetve ha nagy a forgalom, ha rosszak az utak, vagy pedig vidéki, esetleg valamilyen katasztrófa sújtotta területre kell eljuttatni a termékeket.

Forrás: http://index.hu/tech/2016/09/08/dronnal_felturbozott_teherautot_mutatott_be_a_mercedes/

 

Hirdetés

További cikkek a témában