Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

IT

Intelligens drónok és okos kórházi szobák az IBM-től

Kétszázmillió dolláros befektetéssel lendíti fel az Internet of Things globális piacát az IBM.

Az IBM bejelentette, hogy kétszázmillió dollárt fektet müncheni Watson Internet of Things központjának fejlesztésébe, valamint a Blockchain és egyéb adatvédelmi megoldásaihoz kapcsolódó IoT szolgáltatásokba, ezzel hamarosan az IoT piac legmeghatározóbb szereplőjévé válhat. Jelenleg 8000 ügyfél alkalmazza az IBM hálózatra kapcsolt szolgáltatásait, kétezerrel többen, mint 8 hónappal ezelőtt.

A müncheni Watson IoT központban található a világ első kognitív, kifejezetten a dolgok internetére szakosodott laborja. Az IoT Collaboratories egységben a cég ügyfelei és partnerei az IBM 1000 müncheni kutatójával és üzleti tanácsadójával együtt elemezhetik a saját iparágukban és üzleti területükön jelentkező legkomolyabb kihívásokat.

A napokban bemutatott új ügyfeleik között szerepel a Schaeffler, a világ egyik vezető autóipari beszállítója. A cég működése során keletkezett adatok millióit elemzik majd, hogy hatékonyabbá tegyék a gyártást, korszerűsítsék folyamatait és gyorsabbá tegyék az üzleti döntéshozatalt.

Szintén partnerük a holland székhelyű pilóta nélküli légijármű-rendszereket gyártó Aerialtronics. Termékeik között található az első olyan kereskedelmi célú drón, amely az IBM Watson IoT Cloud platformról nyert kognitív képességekkel rendelkezik. A drónokat a forgalmi viszonyok nyomon követése mellett szélerőművek és olajfúrótornyok ellenőrzésére, illetve adótornyok optimalizálására alkalmazzák majd, azok nagy felbontású kamerákkal és a Watson Virtual Recognition analitikai megoldásaival azonnali 360 fokos, nagy felbontású felvételeket és helyzetelemzést biztosítanak.

ibm iot

A philadelphiai Thomas Jefferson Egyetemi Kórház az IBM-mel együttműködve olyan kognitív képességekkel rendelkező kórházi szobák kialakításán dolgozik, melyek az IBM Watson IoT Platformhoz kapcsolódnak. A betegek így maguk szabályozhatják a megfelelő kórházi környezet kialakítását, egyszerű, szóbeli utasításokkal irányíthatják a világítást, az ablakredőnyöket, kérdéseket tehetnek fel a kórházi berendezésekkel és kezelőorvosukkal kapcsolatban.

Az IBM ezek mellett számos olyan új szolgáltatást is bejelentett, melyekkel vállalatok és a fejlesztőcégek is eredményesebben aknázhatják ki a technológiában rejlő lehetőségeket – köztük a Watson IoT-t, a Blockchaint, az IoT Security Solutions and Services új eszközeit, egy új természetes nyelvi interfészt, valamint egy Cognitive IoT szakácskönyvet.

Forrás: www.ibm.com/iot

 

 

Hirdetés

További cikkek a témában