Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Új Scania család

A Scania egy új tehergépkocsi-családot vezet be, tízévnyi fejlesztőmunka és a régióban 20 milliárd svéd koronányi beruházás eredményeként.

Új járműcsaládjával a Scania kibővíti termékkínálatát, és az egyedülálló moduláris rendszerének köszönhetően mostantól több teljesítményszintet, fejlettebb hálózatba kapcsolhatóságot és a termelékenységet fokozó szolgáltatások átfogó választékát biztosíthatja. Továbbá olyan fenntartható szállítási megoldásokat nyújthat, amelyek a rendkívül kiélezett versennyel jellemzett fuvarozási ágazatban minden egyes ügyfél számára pontosan személyre szabhatók.

„Ez kétségkívül a legnagyobb beruházás a Scania 125 éves történelmében”

– jelentette ki Henrik Henriksson, a Scania elnök-vezérigazgatója. „Ma nemcsak egy új tehergépkocsi-családot mutatunk be, hanem a fenntartható megoldások egyedülálló, zseniális eszköztárát is olyan termékek és szolgáltatások formájában, amelyeket a Scania az iparágban elsőként tud kínálni – és úgy gondolom, hogy ezt meggyőződéssel állíthatom.”

A Scania teljesen áttervezte az egész fülkecsaládját az új tehergépkocsi-család bemutatásával. Először az R-széria, valamint a teljesen új S-széria kerül a piacra. Az S-szériával a Scania egy új, sík padlójú csúcsmodellt mutat be a hálóhelyes fülkéi között a legigényesebb ügyfelek számára. A fülkéket a legapróbb részletekig újratervezték, hogy megfeleljenek az ügyfelek és a törvényhozók mai, illetve holnapi igényeinek, valamint számos új opcióval egészítik ki a Scania termékeinek és szolgáltatásainak választékát. A fülkék teljesen új, moduláris generációja a Scania egyedi márkaazonosságát és formavilágát tükrözi, amelynek tagjai a svédországi Oskarshamn városában újonnan felépített gyárban készülnek.

A fülkék vázszerkezetében nagy szilárdságú acélt használnak. A különféle szerkezeti elemeket préseléssel vagy hengerléssel alakítják ki, majd különböző hegesztési eljárásokkal, lézerforrasztással vagy korszerű ragasztási technológiákkal erősítik egymáshoz ezeket, egy különösen masszív önhordó szerkezetet alkotva. A külsőt illetően a Scania elsődleges fontossággal kezelte az aerodinamikával és ebből következően az üzemanyag-fogyasztással kapcsolatos szempontokat. Minden egyes felületet, a jármű orrán, oldalán és még az alján is, a legkisebb légellenállásra optimalizáltak. Még az olyan részegységeket is ennek szem előtt tartásával tervezték meg, mint az ablaktörlők, a visszapillantó tükrök és a különböző lámpatestek. Egy konkrét példaként az iparágban standardnak számító külső napellenző nem alapfelszerelés. Még az olyan felszereléseket is gondosan belefoglalták az általános formatervezésbe, mint a légterelők és az oldalsó szoknyák, valamint a fejlesztési fázisban ezekre is éppolyan nagy figyelmet fordítottak. A Scania moduláris rendszerének keretein belül összesen nem kevesebb mint 24 különböző alap fülkemodellről beszélhetünk majd, miután minden változat bemutatkozott. Ezáltal a Scania minden alkalmazási területre a megfelelően személyre szabott megoldást nyújthatja az ügyfeleknek, attól függetlenül, hogy a belső tér, az üzemanyag-takarékosság, a maximális kényelem vagy a legnagyobb hasznos teherbírás jelenti-e a fő szempontot.

Forrás: www.scania.hu

 

Hirdetés

További cikkek a témában