Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Népszerű tudomány

Furcsa pár: LEGO & BMW

A LEGO soha nem megy ki a divatból, legyen szó éppen felnőttről vagy gyermekről. A dán cég ennek ellenére mindig igyekszik újdonságokkal is szolgálni, aminek ékes bizonyítéka a BMW-vel kitalált közös „játék”.

Nem egyedülálló a LEGO és BMW párosítás, hiszen nemrég már dolgozott együtt a két világcég. Legutóbb egy valódi BMW motor modelljét készítették el építőkockákból a LEGO Technic sorozatba. Most egy újabb közös projektbe kezdenek, aminek keretében egy sci-fi filmbe illő, lebegő motorkerékpárral gazdagítják ismét a Technic szériát.

A korábbanbmwlego_2 alkotott 603 darabból álló BMW R 1200 Adventure csomagból bárki összerakhatja az egyik legnépszerűbb BMW motor kicsinyített mását, az R 1200 GS-t. A kezdeti lépést a projekt érdekében a BMW tette meg, és megkereste a LEGO-t, hogy készítsenek egy Technic modellt. Mivel mindkét fél a maximumot szerette volna kihozni a társulásból, az ötletelések nem maradtak abba, így megszületett a Hover Ride Design koncepció is.

Annak ellenére, hogy sok LEGO fan szívét megdobogtatja a különleges járgány, egy ideig még biztos nem lesz kapható. Ezt támasztja alá az is, hogy még mindig nincsen valódi technológiai háttér a szerkezet mögött. Az ötletet és a prototípust a két cég közösen dolgozta ki, majd az elkészült LEGO modell alapján egy életnagyságú darabot is építettek.

A BMW Motorrad, Járművezetési osztály vezetője, Alexander Buckan elmondta, ez a futurisztikus motor elég jól néz ki. Le van nyűgözve, hogy egy LEGO-ból összerakott ötlet miként képes testet ölteni. Majd hozzátette – ki tudja, talán így fogunk utazni a jövőben. Buckan szerint a LEGO remek eszköz arra, hogy a gyerekek már korán felfedezzék magukban a tervezőt, ráadásul később sem kell félretennie az apró műanyagkockákat.

Forrás: www.tisztajovo.hu/technika/2017/02/22/kulonos-tarsulas-a-lego-es-a-bmw-kozos-projektje

Hirdetés

További cikkek a témában