Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Hatékonyság növelés az Igus tribo polimer csapágyakkal

A költségek alakulását tekintve az Igus karbantartás- és kenésmentes csapágyak alkalmazásának nem csupán az alacsony beszerzési ár az előnye

A nagy teljesítményű, speciális műanyagok felhasználásával készülő tribo polimer csapágyakat szerte a világon egyre több helyen alkalmazzák a különféle mozgó alkatrészekben. Az új megoldások sikere mögött minden bizonnyal az húzódik meg, hogy a tervezők előszeretettel alkalmazzák ezeket a hosszú élettartamú és költséghatékony, karbantartás-, illetve kenésmentes műanyag csapágyakat egyre több rendszerben, hiszen már kerékpárokban, nyomtatókban, palackozóüzemekben, valamint mezőgazdasági gépekben és építőipari berendezésekben is széles körben alkalmazzák őket.

Az új megoldások térnyerésének egyik oka mindenképpen az, hogy a tribo polimer csapágyaknak köszönhetően a csapágyak beszerzési ára a fémcsapágyakhoz képest akár 40 százalékkkal is alacsonyabb lehet. A külső kenés elhagyása miatt a költségek még tovább csökkenthetők. Az új rendszerek további előnyei közés sorolható, hogy nincs többé szükség más kenőanyagokra, és a gépleállások száma is mérséklődik. A következő grafikon az egyéb kenőanyagok elhagyásából eredő alacsonyabb költségekkel járó előnyök alakulását ismerteti.

igus

Az optimalizált tribo szálanyagból készülő, nagy teljesítményű műanyagokból gyártott csapágyak növelik az alkatrészek élettartamát, valamint csökketik az üzemeltetéssel járó költségeket. A forradalmian új megoldások alkalmazásának egyik fő oka a külső kenés szükségtelenné válása. (Forrás: igus GmbH)

AZ IGUS -RÓL: 

A cég világszerte vezető gyártó az energialánc-rendszerek és a polimer-siklócsapágyak terén. A kölni székhelyű családi vállalat 35 országban tevékenykedik és kereken 3.180 főt foglalkoztat világszerte. 2016-ban az igus a motion plastics, azaz a mozgatott alkalmazásokhoz szolgáló műanyag komponensek területén 592 millió eurós árbevételt ért el. Az igus üzemelteti a legnagyobb tesztlaborokat és gyárakat az ágazatban, hogy vevőinek újszerű és személyre szabott termékeket és megoldásokat tudjon a legrövidebb időn belül felkínálni.

www.igus.hu

Hirdetés

További cikkek a témában