Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Nemak – Duális Képzési Központ

A Nemak bruttó 420 millió forint értékű beruházással 500 négyzetméteres Duális Képzési Központot hozott létre Győrben. A fejlesztésnek köszönhetően megduplázódott a cégnél szakképzési keretek között tanulók száma.

A Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft., amely a mexikói Monterrey-ban alapított, világszerte 38 autóipari alkatrészgyártó egységgel rendelkező Nemak hazai leányvállalata, a duális rendszer indulás óta oktat diákokat. Aktívan részt vett a járműipari fémalkatrészgyártó szakma képzési programjának kialakításában, és jelenleg is dolgozik annak fejlesztésén. A ma felavatott, új Duális Képzési Központ magasabb szintre emeli a vállalat oktatási tevékenységét: a korábbi 35 fő helyett már közel 80 diákot fogad évente három győri szakképző iskolából.

„A vállalat legfőbb erőforrása az ember. Ez a megállapítás még a mai, magasan automatizált ipari környezetben is helytálló. Éppen ezért részt kell vennünk a jövő szakembereinek képzésében, hogy lojális, a vállalati értékeket tisztelő, felkészült munkaerővel fejlődhessünk tovább. A Duális Képzési Központ fejlesztése és a vállalat egyre növekvő szerepvállalása a duális képzésben éppen ennek záloga” – mondta az ünnepségen David Toth, a Nemak ügyvezető igazgatója.

A bruttó 420 millió forint értékű fejlesztést egy közel 1,35 milliárd forint összértékű, üzemcsarnok és szociális helyiségek létesítésére irányuló nagyberuházás részeként valósította meg a vállalat. Az 500 négyzetméteres, modern eszközökkel felszerelt mérőszobát, anyagvizsgáló labort, tanműhelyt, három tantermet és szociális helyiségeket is magában foglaló Duális Képzési Központban összesen 10 műszaki szakmában szerezhetnek naprakész gyakorlati tudást a diákok.

A technológiák elsajátítását 5 oktató és 20 üzemi mentor segíti, a járműipari fémalkatrészgyártó főszakmán túl pedig elsősorban a szerszámkészítés, fémmegmunkálás és karbantartási technikusi szakmák területén nyújt képzést a vállalat. Köszönhetően a kiemelkedően gyakorlatias, valós üzemi körülmények között zajló és személyes mentorálást is magában foglaló képzésnek, a szakmák nagy részénél számottevő a túljelentkezés a Nemak által kínált duális gyakorlati helyekre.

Nemak

A Nemakról

A Nemak piacvezető a globális járműipar számára kínált innovatív súlycsökkentési megoldások terén. A vállalat erőátviteli rendszerek és karosszériák alumínium alkatrészeinek fejlesztésére és gyártására szakosodott. Világszerte több mint 22 000 embert alkalmaz 38 gyártóegységében. 2017-ben összesen 4,5 milliárd amerikai dollár árbevételt ért el.

Az 1993-ban alapított győri alumíniumöntöde hengerfejeket gyárt vezető autógyárak számára. Értékesítési volumene közel 3 millió darab évente. Legfontosabb megrendelői, az Audi, a BMW, az Opel, a Renault és a Volvo számára 2 kontinensre szállítja termékeit.

A Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. a kisalföldi megyeszékhely egyik legnagyobb munkaadója: több mint 1.200 ember munkahelye. A vállalat az elmúlt 10 évben összesen 38 milliárd forint értékű beruházást hajtott végre Győrben.

www.ontsdformaba.hu

Hirdetés

További cikkek a témában