Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Wedco – Középpontban a gazdaságos marási alkalmazások

A japán szerszámspecialista Sumitomo, egész Ausztriában és részben Magyarországon a Wedco képviseletében, egyik vezető gyártó a szabványos és speciális szerszámok, valamint a csúcsminőségű forgácsolástechnológia területén.

A széles termékpalettának köszönhetően: ami a tangenciális -, váll-, sík- és a körlapkás marást is lefedi, különféle más megmunkálási feladatok is végrehajthatóak egy gazdaságos koncepció megtalálása mellett. Egyike az ilyen csúcsminőségű szerszámoknak az új tangenciális TSX marófej. Ezeket egy stabil lapka és szívós élek jellemzik. Az új  köszörülesi eljárás a lapkagyártásban magas felületi minőséget és nagy vállpontosságot  biztosít. Optimális a nagy teljesítményű és nagy anyageltávolítás igényű forgácsolásnál, amihez a TSX lapkái 12 mm-es fogásmélységig lettek kifejlesztve. „A SumiDual-szériának az új tangenciális TSX marója kombinálja a termelékenységet egy precíziós simítószerszám tulajdonságaival“, fűzi hozzá Georg Maier, a Wedco Sumitomo termékmenedzsere. A tangenciálisan elhelyezett lapkák miatt a maró sokoldalúan, úgymint: síkmarás, vállmarás, horonymarás és élmarásnál is  alkalmazható. A TSX két különböző lapkaméretben (08/13) és különböző fogosztásokban (sűrű, közepes, ritka) érhető el.

Speciális lapkaforma

A DFC típus a Sumitomo-tól szintén egy gazdaságos marószerszám 6 vágóéllel lapkánként. Egy újonnan kifejlesztett szintertechnika adja a sarok / síkmaró jellegzetes lapkaformáját. A precízen meghatározott élgeometriája alapján kiválóan működik a maró a nagy igényű vállmegmunkálásoknál is, folyamatbiztosan, forgácsberagadás nélkül. “Az új fejlesztésű Sumitomo GS-forgácstörő megoldást hoz minden kihívásra a forgácseltávolítás területén”, hangsúlyozza és folytatja ezzel Georg Maier: “A stabil lapkák magas termelékenységet, és kiváló ár-érték arányt biztosítanak. A speciális lapkageometriából adódóan védettséget élvez a hátoldali élszalag. 3mm fogásmélységig az egyoldalas lapkáéval egyenértékű megmunkálási pontossag érhető el”. Ezentúl a marótest kialakítása is magas stabilitást ad – optimális a nagy előtolású megmunkálásokhoz. A lapka alakja nagy ismétlési pontosságú cserét tesz lehetővé, és védi a felfekvő felületet a sérülésektől. A nagy pontosságú vállmaras a precíz szintertechnika segítségével valósul meg. A DFC 6,0 mm-es fogásmélységig használható.

Wedco

Síkmarás magasabb gazdaságossággal

A DGC-síkmaró a többélű lapkáival magasabb gazdaságosságot ígér. A lapkafészek és a lapkák formájából adódóan a síkmaró 8 es 16 élű lapkákkal is használható. “A stabil élek és a vastag lapkák gondoskodnak a nagy előtolásról és ezáltal a nagy anyageltávolításról” folytatja Maier úr.

A speciális vágóélgeometria tartja a forgácsolóerőt hasonlóan alacsonyan mint a pozitív síkmarásnál, ami ezáltal a főorsót is kimeli. A lapkák “Wiper” geometriája ezen felül nagyon jó felületi minőséget biztosít. A DGC marók széles forgácstörő választéka az éles simítólapkáktól a durva nagyolólapkákig speciálisan preparált éleket is kínál az alacsony sorjaképződéshez.

Wedco

Nagy átmérőtartomány lefedettseg

A bemutatott marási koncepciók különböző átmérőtartományban elérhetöek (D25-től egészen D200 mm-ig) száras és feltűzhető típusokban. Ehhez kínálja a Sumitomo széles keményfém lapka alapanyag választekat a legkülönfélébb anyagokhoz és kihívásokhoz.

www.wedco.at

Hirdetés

További cikkek a témában