Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Új hibrid többfunkciós gép a Mazak-tól

Az új VARIAXIS j-600/5X AM, a Yamazaki Mazak Hibrid többfunkciós sorozatának legújabb tagja additív és szubtraktív gyártásra egyaránt képes.

A VARIAXIS j-600/5X AM lehetővé teszi a gyártók számára, hogy még a szubtraktív funkcióval történő nagy pontosságú munkadarab-gyártás előtt gyorsan és könnyen alkalmazzanak kiegészítő additív alkatrész-megmunkálást. A hibrid technológia előnyei közé tartozik többek között a gépi főidő jelentős csökkenése, a kisebb anyagveszteség, a kevesebb anyag előkészítésre (pl. öntésre vagy kovácsolásra) fordított idő. Továbbá a Mazak AM technológiájának legnagyobb előnye az, hogy képes adott alapanyaghoz más anyagot hozzáadni. Ezzel a bevonatoló vagy anyag hozzáadásos eljárással lehetővé teszi a felhasználók számára olyan alkatrészek gyártását is, melyek eddig nem voltak előállíthatók.

Az eredmény megmutatkozik a gyártási idő, a szerszámgépek terheltségének és a kiszolgáló személyzet létszámának csökkenésében, továbbá lehetőség nyílik nagy értékű alkatrészek javítására is.

A VARIAXIS j-600/5X AM 5-tengelyű, függőleges megmunkáló központ rendelkezik egy úgy nevezett Wire-Arc AM (additív gyártó) fejjel, mely lehetővé teszi a nagy sebességű additív gyártást.

A Wire-Arc AM gyártófej a berendezés keresztszánján található, innen építi fel rétegenként a hálószerű 3D-s formákat. A huzal alapanyagnak köszönhetően a rendszer gyorsabban építi fel a hálót, mint a fémpor alapú eljárás.

A gép nagy pontosságú és termelékenységű megmunkálásra képes a max. 12 000 percenkénti fordulatszámmal forgó főorsónak, és a széles határok között működő (+90° – 120°). B-tengelynek köszönhetően. A berendezés nagy merevségű és pontos felépítménnyel rendelkezik, a lineáris tengelyek mentén hengergörgős lineáris vezetékekkel, a két forgó tengelyen hengergörgős csigahajtással látták el.

A világ leggyorsabb CNC vezérlője, a VARIAXIS a SmoothX vezérlő segítségével könnyen programozható mind a forgácsolás, mind az additív gyártás automatizálásához. A j-600/5X AM széles körben jól alkalmazható, többek között a tengeri hajózás turbina alkatrészeinek, öntőformák, présszerszámok és olajfúró alkatrészek gyártására és javítására.

Az optimális együttműködő képesség biztosításának érdekében, melyet az Ipar 4.0 terjedése követel meg, minden Mazak AM berendezés könnyen integrálható a vásárló jelenlegi és jövőbeli gyártási hálójába. A SmoothX vezérléssel működő Mazak AM portfólió biztosítja a valós idejű folyamatfelügyeletet és elemzést, valamint a fejlett ütemezést, ezzel csökkenti az átfutási időt, a folyamat közben fellépő készlet-szükségletet, továbbá a közvetett munkaköltségeket.

A VARIAXIS j-600/5X AM egy 5-tengelyű függőleges megmunkáló központra szerelt AM fej használatával biztosítja a nagy sebességű additív megmunkálást.

www.mazakeu.hu

Hirdetés

További cikkek a témában