Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Festo – Vigyázz… kész… csatlakozz!

Az Ipar 4.0-t és a Dolgok Internetét (IoT) négy tényező hajtja: hálózatok, adaptálhatóság, energiahatékonyság és új üzleti modellek. A CPX IoT gateway a biztonságos felhőmegoldás kapuja. Segítségével a gép- és rendszerépítők, valamint a végfelhasználó ügyfelek jelentősen növelhetik a teljes berendezés hatékonyságot a jobb hálózati funkciók és az adaptálhatóság révén.

A teljes körűen hálózatba kapcsolt „dolgok” egyszerűbbé teszik az üzleti életet a jövőben. A Festo számára központi szerepet játszanak az Ipar 4.0-val kompatibilis termékek és megoldások, például a digitalizált pneumatika a Festo Motion Terminallal. A fő cél a különböző funkciók rendszerhatárokon átnyúló integrációja. Ennek eléréséhez számos követelményt kell teljesíteni. Ezek egyike egy olyan közös referenciaarchitektúra, amelyben az Ipar 4.0-kompatibilis termékek együtt tudnak működni és kommunikálni. Lényeges rendszerelemek továbbá az átjárók és az interfészek. Ezek eljuttatják az információkat például a Festo Cloudba, ahol azok értékelhetők és értelmezhetők.

Digitális iker

A Festo digitális ikrekkel ágyazza be termékeit és megoldásait a referenciaarchitektúra közös „eszközfelügyeleti héjába” (RAMI). Minden Festo terméken és az IoT gateway-en is van egy termékcímke egy adatmátrixkóddal, amely Festo termékkulcsként is ismert. Ez rengeteg információhoz biztosít hozzáférést és az Ipar 4.0 világának kapuját jelenti.

Pontos adatelemzés

Az IoT gateway a Festo első IoT-kompatibilis komponensekhez és irányítópultokhoz tervezett megoldása a piacon. A CPX az OPC UA interfészen keresztül összekapcsolja a Festo Cloud felhővel a helyi szintű komponenseket és modulokat, például a Festo Motion Terminalt, az MSE6-E2M energiamegtakarító modult vagy az anyagmozgató rendszereket. Az adatok a felhő segítségével előkészíthetők és figyelhetők. Így elemezhetők és meghatározhatók a trendek, és korai figyelmeztető rendszerek és automatikus figyelmeztetések állíthatók be rendellenességek esetére. Az információk a megfelelő formátumban és a megfelelő időben jutnak el a célpontjukra. A CPX gateway előre konfigurált és testre szabható irányítópultokat tesz lehetővé diagramokkal és forgalomra vonatkozó jelzésekkel minden Festo komponenshez. Mindezt speciális widgetek, például a felhasználói felület elemei teszik átláthatóbbá energiafigyelési, preventív karbantartási, teljesítményadatokat ábrázoló diagramokkal a folyamatokról és a berendezés általános hatékonyságnövekedéséről. Az állapotfigyelő megoldás javít a hibadiagnosztikán és -elemzésen, átláthatóvá teszi az energiafogyasztást, egyértelmű információkat nyújt grafikonokon, és rendelkezésre bocsátja az előzményadatokat.

Festo

Vezérelt kinematika, mozgatási feladatokért felelős szoftvercsomagok és állapotfelügyelet, továbbá felhőalapú vizualizációs alkalmazás: az YXMx kompakt anyagmozgató rendszer

Startra kész IoT rendszerek

Az IoT átjárót alkalmazó első termék az YXMx kompakt handling rendszer. Az összegyűjtött adatokat az átjáró egy irányítópultra továbbítja. Az egyértelmű és valós idejű állapotinformációk segítik a diagnosztikát és lehetővé teszik a pontos megelőző karbantartást. A kompakt handling rendszer előnyeit az IoT gateway tovább fokozza. Az újonnan piacra dobott, vezérelt kinematikát, a mozgatási feladatokért felelős szoftvercsomagokat, állapotfelügyeletet és most már felhőalapú vizualizációs alkalmazást is tartalmazó rendszermegoldás jelentősen csökkenti a piacra jutási időt a gép- és rendszerépítők számára.

A gépgyártók könnyedén tudják integrálni a használatra kész rendszert gépeik alkalmazási környezetébe. Ezáltal tervezési, valamint programozási és üzembe helyezési időt takarítanak meg. A megoldás merőben új megtakarítási potenciált rejt magában, és lehetővé teszi a gép- és rendszerépítők számára, hogy teljes mértékben alapvető feladataikra koncentráljanak.

www.festo.hu

Hirdetés

További cikkek a témában