Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Gyorsabb szerelés és hatékony védelem az igus szervokábelek számára az új páros árnyékolás jóvoltából

A chainflex szervokábelek új páros árnyékolása 30%-kal lerövidíti a beszereléshez szükséges időt

Az igus kábelspecialistái által végzett közel négyéves fejlesztés és tesztelés célja a kábelek és a komplex páros árnyékolás egyszerű beszerelésének kidolgozása volt, az energialánc élettartamának növelésével együtt. A fejlesztések eredményeként a cég új páros árnyékolót dolgozott ki a CF 21, 27 és 29 márkajelzésű chainflex szervokábelekhez. Az új megoldásnak köszönhetően javul a vezérlőpár elektromágneses kompatibilitása és az árnyékolás bontásának sebessége. Az újítás nyomán az árnyékolt pár beszerelése akár 30%-kal gyorsabban is elvégezhető, így a kapcsolódó költségek is alacsonyabbak lesznek.

A konverter és a motor csatlakoztatásához szervokábeleket kell használni. Az összeszerelés első lépése a kábel lecsupaszítása. Ezt a műveletet az igus által 2012-ben bevezetett újítás, a CFRIP szál könnyíti meg. A kábelbevonatban végigfutó szakadásmentes, a cipzárakhoz hasonlóan működő húzószár akár 50%-kal is gyorsabbá teszi a kábelek csupaszítását. A legújabb fejlesztések eredményeképpen az igus az SPS IPC Drives kiállításon új páros árnyékolással ellátva mutatta be a már jól ismert, energialáncokban használható szervokábelek CF21, CF27 és CF29 típusjelzésű változatait. A burkolattal ellátott árnyékolás javítva a vezérlőpár elektromágneses megfelelőségét, és egyszerűbbé teszi a páros árnyékolás csatlakoztatását. Ennek köszönhetően a páros árnyékolás beszerelési idejéből akár 30% is megtakarítható, így jelentősen mérséklődnek a költségek.

„A különleges bevonat miatt jelentősen meghosszabbodik a szervokábel-termékcsaládok élettartama”

– vázolta fel az újítások előnyeit Rainer Rössel, az igus chainflex kábeleket gyártó részlegének vezetője.

„Mindezt a saját laborunkban végzett, 45 milliónál is több elmozdulást tartalmazó tesztek is megerősítik.”

Szervokábelek 36 hónap garanciával

Az UL-jóváhagyással rendelkező CF21-es szervokábelek nagyon rugalmas, olajálló PVC-bevonattal kaphatók, aminek köszönhetően jól bírják a terheléseket, legkisebb hajlítási sugaruk pedig az energialáncban 7,5xd. A CF27 kábelsorozat olajálló külső PUR-bevonata a lángoknak is jól ellenáll, és az orosz piacon rendelkezik az EAC-, illetve a CTP-tanúsítvánnyal. A TPE-külső bevonattal ellátott CF29-es kábel akár 6,8xd hajlítási sugarú helyeken, valamint -35 és +100 Celsius-fok közötti tartományban is biztonsággal alkalmazható. Az 1350-nél is több chainflex kábelt az igus saját, mintegy 2750 m2 alapterületű laborjában alapos és beható teszteknek vetették alá. Ennek köszönhetően az igus az egyetlen gyártó a piacon, amely 36 hónapos garanciát ad teljes kábelválasztékára.

Kép:

A vezérlőpár új páros árnyékolása rövidebb idő alatt beszerelhető, és megnöveli a szervokábelek élettartamát. (Forrás: igus GmbH)

www.igus.de

Hirdetés

További cikkek a témában