Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

DSAS FÚRÓ HŐÁLLÓ SZUPER ÖTVÖZETEK MEG-MUNKÁLÁSÁHOZ

Ezen speciális célú fúrók tervezési szempontjait kezdetétől fogva kimondottan a hőálló szuper ötvözetek fúrási követelményei adták.

Több fontos teljesítménycélt tűztünk ki, és a szerszámokat csak ezek elérése után vezettük be. A célok közül a szerszám élettartama és megbízhatósága volt a legfontosabb. Ezen célok elérése érdekében számos jellemzőt építettünk be a DSAS fúrók élgeometriájába, alapanyagába és bevonat rendszerébe.

Optimális vágóél kialakítás

A bevált, megbízható egyenes típusú vágóélet választottuk, mivel ez biztosítja a vágási terhelés egyenletes eloszlását, valamint a hőálló szuper ötvözetek megmunkálásához szükséges szívósságot. Ez a geometria és a célnak megfelelő élhónolás biztosítja a fúró élének kiváló csorbulási ellenállását és a hatékony forgács törést, továbbá könnyű forgács eltávolítást tesz lehetővé, megelőzve a forgács elvezető hornyok eltömődését. Az élgeometria élességét olyanra alakítottuk, hogy titán megmunkálásakor kisebb az előtolóerő, mint a hagyományos kialakítású fúrók esetében.

Speciális vezetőszalag

A vezetőszalag keskenyebbre készült, mint a hagyományos fúróké. A vékonyításnak köszönhetően kisebb a vágási terhelés, és jelentősen csökken a furat falfelületének felkeményedése. Inconel 718 fúrásakor a furat alakhűsége és falfelületének érdessége kiválónak bizonyult a hagyományos termékekhez képest.

Belső hűtőanyag-ellátás

A nehezen megmunkálható anyagokhoz készülő fúrók esetében elengedhetetlen a vágóél hatékony hűtőanyag ellátása. A direkt hűtőanyag csatorna tulajdonságai biztosítják valamennyi DSAS fúró esetében a vágóélnél szükséges hűtést és kenőképességet. Továbbá a megfelelő hűtőanyag-ellátás jelentősen segíti a hatékony forgácseltávolítást.

EGYENES VÁGÓÉL A CÉLNAK MEGFELELŐ HÓNOLÁSSAL

Alapanyag és bevonat

A korszerű geometriai jellemzők mellé  a DP9020 jelű vadonatúj keményfém minőséget fejlesztettünk ki a DSAS sorozat általános teljesítményének és megbízhatóságának optimalizálása érdekében. A keménység és a szívósság között egyensúlyt teremtő keményfém alapanyagot fejlesztettünk ki, amelynek természetes törésellenállása mellett a megfelelő PVD bevonat biztosítja a kopásállóságot.

SPECIÁLIS KESKENY VEZETŐSZALAG

 

A DSAS sorozat a kiváló teljesítmény mellett nagy furatpontosságot, kisebb felkeményedett réteget, jó felületi minőséget és megismételhetőséget biztosít, valamint garantálja a folyamat megbízhatóságát. A fúrók Ø3 és Ø12 között 64 féle méretben állnak rendelkezésre.

www.mmc-hardmetal.com

Hirdetés

További cikkek a témában