Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Új taggal bővült a gépi működtetésű DURO tokmány család

A gépgyártó cégek és a gyártásban jártas szakemberek állandóan javítják folyamataik hatékonyságát a nagyobb produktivitás érdekében.

A modern kihívások megfelelő kézbentartásához csökkenteni kell az átfutási időket és növelni kell a gépek kihasználtságát, sebességét és flexibilitását. Ezen okoknál fogva a RÖHM kifejlesztette az új DURO-A gépi működtetésű tokmányát, amely az idei, hannoveri EMO kiállításon lett bemutatva. Ideális megoldás, széles körben alkalmazható a különféle megmunkálási feladatoknál, ami számos előnnyel jár a felhasználóknak.

DURO ROHM

Az új DURO tokmány – erős, könnyű és kompakt

A gépi működtetésű DURO tokmány -család új tagja a DURO-A tokmány a tavalyi évben bemutatott DURO-A RC gyors pofacserélős gépi tokmány testvér típusa. Leginkább úgy jellemezhető, mint szorító bajnok. Ezt bizonyítja az akár 30%-kal nagyobb és 500.000 cikluson keresztül változatlan szorító erő. Ez a tulajdonsága megbízható munkadarab megfogást biztosít. Ehhez társul a tokmánytest alacsonyabb kialakításából és a módosított kontúrjából adódó 10%-os tömeg csökkenés, ami két előnnyel jár. Az alacsonyabb tokmánytest tágasabb munkateret eredményez a gépben. A kisebb tömeg pedig kisebb főorsó terhelést jelent, ami gyorsabb felpörgetést és gyorsabb leállítást tesz lehetővé, ami a szerszámgépek hatékonyságát fokozza. Más oldalról megközelítve pedig nagyobb, nehezebb munkadarabok is befoghatók a tokmányba. Ráadásul, a letörésekkel módosított tokmány kontúr jobb szerszám hozzáférést biztosít, ami előnyt jelenthet a hajtott szerszámtartók használata esetén.
A RÖHM által fejlesztett és tartós teszteléseknek alávetett, gyűrűdugattyús kialakítású ékpályás pofamozgató rendszer kiváló centrifugális erő eloszlást garantál, ami magas fordulatszámon való használatot tesz lehetővé.

Szorítóerő változás az 500.000 befogási ciklus alatt. (Picture: RÖHM).

Nagyobb áteresztés és magasabb maximális fordulatszám

A másik műszaki újdonság a 30%-kal megnövelt áteresztő furat, ami a közel 35%-kal magasabb maximális fordulatszámmal párosítva egy szélesebb munkadarab befogási és megmunkálási tartományt tesz lehetővé, ami a gyártók nagyobb rugalmasságát eredményezi. A precíz gyártási eljárás és a stabil kialakítás 0,01mm-es körfutási pontosságot biztosít (mart rátétpofák alkalmazása esetén) – Mindezek együtt egyedülálló megmunkálási minőséget jelentenek, alacsony kiegyensúlyozatlanság és magas forgási sebesség mellett.

A fentiekben bemutatott műszaki tulajdonságok ismeretében, meggyőződéssel állíthatjuk, hogy az új tokmány minőség és megbízhatóság terén kiemelkedik a versenytársak közül.

A hannoveri EMO szakkiállításon bemutatott új tokmányt a RÖHM Magyarországon is elérhetővé teszi. Az Automotive 2019-es kiállításon megtekinthető a cég standján!

AUTOMOTIVE 2019: A pavilon 310H  Német Magyar Iparkamara közösségi stand

www.roehm.biz

Hirdetés

További cikkek a témában