Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

M+E OPEN HOUSE

Az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft. őszi Open House napjain gépbemutatókkal, EMO újdonságokkal és igazi Oktoberfest hangulattal várta a szakmai érdeklődőket.

A szigetszenmiklósi M+E október 9-10-én teltházzal tartotta immáron hagyományos nyílt napjait, ahol látványos gépbemutatók mellett, szakmai előadások várták a résztvevőket.

A gépbemutatókon debütált Magyarországon a Brother JIMTOF-on látott újdonsága, a fix asztalos Speedio F600X1 megmunkálóközpont, mely gépet kimondottan acél megmunkálására fejlesztették. Minthogy az Y mozgást az asztal végzi, az X mozgást pedig az oszlop, így nagyobb a merevség és nagyobb az asztal terhelhetősége is, jobb forgácsolási paraméterek mellett. A 600 mm-es X és 400 mm-es Y löket mellett megnövelték a Z löketet is: 350 mm-re, a gép 10 000 fordulatú nagy nyomatékú főorsóval érhető el.

Mitsubishi szikraforgácsológépek iránt egyre nagyobb a kereslet hazánkban is, így két gépük is megtekinthető volt a nyílt napok alatt: az MV2400S huzalos és az EA 12S tömbös szikraforgácsológép. További jó hír a Mitsubishi EDM háza tájáról, hogy ősztől már az SG-S és R tömbös szikraforgácsoló sorozat is elérhető a méltán népszerű új D-Cubes vezérlővel, melynek köszönhetően minden lényeges műveleti státusz és az üzemeltetési ciklus előhívható egy érintésre, a gép összekapcsolható meglévő termelés irányító és analizáló rendszerekkel. A „Job Planner” munkaütemező pedig lehetővé teszi, hogy egyszerűen előre vegyük a sürgős munkákat, automatikusan elmentve a félbeszakított munka paramétereit, így az később folytatható azonnal a félbeszakítási ponttól.

ROMI az EMO-n mutatta be az új GL ferdeágyas eszterga-sorozatát, melyben újdonságként megjelent a beépített motororsó, illetve elérhetővé vált hajtott szerszámmal, Y tengellyel, ellenorsós és 2 revolverfejes verzióban is. Opció a programozható szegnyereg és báb. Két új i-HMI érintőképernyős Fanuc vezérlőcsaláddal rendelhető, verziótól függően.

ROMI C510  a vegyesüzemű esztergákat képviseli. A ROMI C-sorozatú CNC esztergái nagyfokú sokoldalúságot biztosítanak különböző alkatrésztípusok gyors és pontos forgácsolásához. Az C-sorozatba tartozó gépek RMMP (Romi manuális megmunkáló csomag) opcióval is felszerelhetők, ami programozás nélkül teszi lehetővé az egyszerűbb forgácsolási műveletek elvégzését. Az RMMP segítségével a gépkezelő kézi vezérléssel, vagy akár automata üzemmódban (joystick és indítási ciklus) képes alkatrészeket megmunkálni. Lehetősége van arra is, hogy a CNC-vezérlőn lévő mezők kitöltésével határozza meg az orsó fordulatszámát, az előtolás sebességét, a fogásmélységet, a koordinátákat és a szögeket, majd a ciklus indítás gomb megnyomásával indítsa el a megmunkálási folyamatot.

Hartfordot az LG 1000 lineáris vezetékes függőleges CNC megmunkálóközpontja, a Nakamura-Tome-t az AS-200LMYS 1 revolverfejes eszterga, míg az Okamoto-t a z ACC63DX síkköszörű képviselte.

Az idén 50 éves Filtermist olajköd elszívói egyre nagyobb szerepet kapnak a gépiparban, köszönhetően az egészség-tudatosságnak és az egyre szigorodó előírásoknak. A gyártói előadás keretében a résztvevők megismerkedhettek a termékpalettával és működésükkel, illetve egy demo egységen megtekinthető volt a működési elv is.

Az előadások és gépbemutatók között, ebédszünetben csülök, sör és igazi bajor hangulat várta az M+E nyílt napjaira kilátogatókat.

www.eszterga.hu

Hirdetés

További cikkek a témában