Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Esemény

Egy napra Szeged a térség technológiai fővárosa

Ingyenes, országosan egyedülálló rendezvény lesz Szegeden november 21-én: kiállítás, előadások és workshopok keretében ismerkedhetnek meg az érdeklődők 2019 legizgalmasabb digitális újdonságaival.

Az országban sehol máshol, kizárólag Szegeden nyílik lehetőség ilyen volumenű, ingyenes technológiai seregszemlén való részvételre.

Immár harmadik alkalommal válik Szeged egy napra a térség technológiai fővárosává: a SzeBIT –  Szeged Business & IT rendezvényének presztízse évről évre nő, egyre távolabbról érkeznek vendégek a rendezvényre, és az országos média érdeklődése is egyre nagyobb. Nem véletlen, hiszen egyre többen látják tisztán azt, hogy a digitális változások naprakész reakciókat és döntéseket igényelnek, így minden új információ a témában hatalmas értéket képvisel.

És ez az érték egyre inkább pénzben, és egyre több pénzben fejezhető ki. Tavaly több olyan visszajelzést kaptunk cégvezetőktől, hogy egy nap alatt annyit tanultak a SzeBIT-en, hogy azzal a tudással milliós tételben kifejezett bevétel növekményt vagy költség csökkenést realizáltak

– emlékezett vissza Tóth Gábor, a szervező PC Trade Systems ügyvezetője.

A SzeBIT egyik legfőbb erőssége a nyelvezete. A szervezők tudatosan törekednek arra, hogy annak ellenére, hogy igen bonyolult technológiai problémák és megoldások kerülnek terítékre, mindez közérthető nyelvezettel történjék.

A SzeBIT egy informatikai rendezvény, nem elsősorban informatikusoknak. Fontos számunkra, hogy a nem informatikus menedzserek is megértsék, amit a SzeBIT-en hallanak. Sőt, ennél még többet adunk: azonnal alkalmazható, kézzel fogható tudást

– hangsúlyozta Tóth Gábor.

A SzeBIT színpadán egy-egy konkrét technológiai kihívás általános áttekintése zajlik majd. Azaz nem termékbemutatókat hallgathatnak meg az érdeklődők, hanem olyan inspiratív előadásokat, amelyek után vélhetően máshogy fognak gondolni az adott témára. Lesz szó zsaroló vírusokról, információ biztonságról, okos otthonokról, podcast-ekről, de még űrkutatásról is.

A SzeBIT különlegességét adják a szakmai workshopok is. Ennek keretén belül kis létszám (maximum 25 fő) mellett vezető hazai IT szakemberekkel lehet egy-egy szakmai témában elmélyedni.

A kiállítótérben a HP, EPSON, Fujitsu Hungary, Samsung, Legrand Magyarország, Invitech, SKC-Solution, Panda Security, Pirate Games és a Budapesti Műszaki Egyetem szenzációs megoldásai láthatóak és kipróbálhatóak. Lesz humanoid robot, PiXXLCube, VR autó, csúcstechnológiás irodatechnikai és gamer megoldások. Sztárvendég: Michelisz Norbert és a M1RA Csapata, valamint a MOL-PICK SZEGED Kézilabdacsapat 5 játékosa.

A SzeBIT mindenkié: laikus érdeklődők számára is élvezetes, azonban első számú célcsoportját vállalkozók alkotják, akik számára felbecsülhetetlen értékű információval szolgál.

A SzeBIT-en háromféle módon nyílik lehetőség a jövő technológiáinak megismerésére:

  1. kiállítói standokon: láthatóak, kipróbálhatóak és tesztelhetőek világújdonság megoldások
  2. előadások tartása során: laikusok számára érhető módon magyarázzák el a legújabb technológiai irányokat
  3. tematikus workshopok keretében: szakemberek számára, mélyebb szakmai háttérrel engednek betekintést a technológiai újdonságokba (regisztráció köteles).

A rendezvényhez karitatív misszió is társul: adománnyal járul hozzá a térség hátrányos helyzetű csoportjainak digitális felzárkóztatásához.

https://www.szebit.hu/

Hirdetés

További cikkek a témában