Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Esemény

Versenyfelhívás – XXIII. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny

A korábban megrendezett Konstrukciós Versenyek folytatásaként a Divelex Bt. Országos Elektronikai Konstrukciós Versenyt hirdet meg a 2019/20-as tanévre az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának védnökségével, szponzorok támogatásával, a Divelex Bt. (az egységes építési- és mérési feladat kidolgozója és szállítója) szervezésében.

A hazai és külhoni középfokú szakiskolák a versenyre nevezhetik évfolyam korlátozás nélkül azokat a tanulókat, tanulópárokat (oktatási intézményenként legfeljebb két pályaművel), akik az elektronika bármely területével kapcsolatban állnak. A pályaműveknek egy elektronikus áramkörből vagy komplett készülékből, valamint teljes körű  pdf. formátumú dokumentációból kell állnia. Az alkalmazott gyári modulok aránya nem haladhatja meg a teljes pályamű 50 %-át. Programozott eszköz alkalmazása esetén a forrásprogramot a dokumentációnak tartalmaznia kell.

A pályamunkákat önállóan kell elkészíteni felkészítő tanár felügyeletével. A témája alapjául saját ötlet, vagy hazai, ill. külföldi szakirodalom szolgálhat.

Időpontok, helyszínek:

  1. március 20. (péntek) Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara
  • 1084 Budapest, Tavaszmező utca 15-17. (www.uni-obuda.hu/kando)
  • (Egységes építési- és mérési feladat elvégzése)
  1. március 21. (szombat) BHE Bonn Hungary Electronics Kft. (www.bhe-mw.eu)
  • 1044 Budapest, Ipari Park utca 10. (EL-TECH Center, Újpesti Ipari Park)
  • (Pályaművek bemutatása, eredményhirdetés, díjátadás)

A versenyre nevezni 2020. február 03 -ig az értelemszerűen kitöltött jelentkezési lap  divelex@gmail.com e-mail címre történő eljuttatásával lehet. A jelentkezéseket írásban visszaigazoljuk. Szükség esetén további információval a (+36-1) 223-5056 vagy a (+36-30) 447-4934 telefonszámon szolgálunk.

Nevezési díj: 6.000 Ft vagy 20 € versenyzőnként, amelyet a jelentkezési lapon feltüntetett számlázási címre kiállított számla ellenében, a kincstári rendnek megfelelően 30 naptári napon belül, banki átutalással kell kiegyenlíteni.

A dokumentációt 2020. március 16-ig kell eljuttatni elektronikus úton pdf. formátumban a divelex@gmail.com e-mail címre. A dokumentáció megérkezését írásban visszaigazoljuk.

Az első versenynapon a versenyzőknek dokumentáció alapján egy átlagos bonyolultságú áramkört kell megépíteni, üzembehelyezni, majd bemérni. A mérési utasítást követve az eredményeket elektronikus jegyzőkönyvben dokumentálni kell, valamint írásban röviden válaszolni a feltett – a megépített áramkörhöz kapcsolódó – elméleti kérdésekre. A korábbi versenyek egységes építési- és mérési feladatául szolgáló áramkörök leírása a következő honlapon található: www.elektronikai-kitek.5mp.eu.

A második versenynapon a versenyzők a zsűri és az érdeklődők előtt bemutatják pályamunkájukat, válaszolnak a zsűri által feltett, a versenyművükkel kapcsolatos kérdésekre, bizonyítva felkészültségüket a maguk által választott témában. Ugyancsak ezen a napon, az elektronikai szakterületen működő, a versenyt támogató szponzorok bemutató és előadás formájában megismertetik az érdeklődőkkel a tevékenységüket. A versenyen résztvevők oklevelet kapnak, a dobogós helyezettek a szponzorok által felajánlott értékes tárgyjutalomban részesülnek.

A verseny nyilvános napján (2020. március 21-én, szombaton) minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. Aktuális információk a www.elektronikai-kitek.5mp.eu honlapon lesznek elérhetők.

Hirdetés

További cikkek a témában