Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Robotika

Egy rendszer, zéró komplexitás

Az OnRobot Magyarországon is bemutatta egyrendszeres megoldását.

Az OnRobot különböző grippereket, szenzorokat, valamint egyéb kobot (kollaboratív robot) kiegészítőket gyárt, melyek segítenek a gyártóknak teljes mértékben kihasználni az együttműködő robotok előnyeit: a könnyű használatot, a költséghatékonyságot, és az emberi munkaerő melletti biztonságos üzemeltetést. Az End-of-Arm Tooling (EOAT) piac éllovasa a robotokkal való kompatibilitást 2019-ben a következő szintre emelte az OnRobot egyrendszeres megoldással.

onrobot kobotok
Az éves World Robotics Report idén először tért ki a kobotok piacának elemzésére, amely világszerte komoly, 23%-os növekedésről számol be. A kobotok telepítésének jelentős növekedése azt mutatja, hogy nagy a kereslet az End-of-Arm Tooling (EOAT) iránt.

Az OnRobot célja, hogy ezen a növekvő piacon a világ vezető EOAT gyártójává váljon. 2019-ben tovább haladtak a robotalkalmazások telepítésének gyorsabbá és egyszerűbbé tételét magába foglaló küldetésük felé, egy, az összes OnRobot End-of-Arm eszközre érvényes, egységesített mechanikai és elektromos felület létrehozásával, amely drámai módón leegyszerűsíti az automatizációt. Most a gyártók mindössze egyetlen robotikai rendszeren keresztül férnek hozzá az eszközök teljes felhozatalához, a robotokkal való maradéktalan kompatibilitáshoz, és az együttműködő alkalmazások szinte korlátlan lehetőségeihez. Az új egyrendszeres megoldás felgyorsítja az üzembe helyezést, így a gyártók időt és pénzt spórolnak, valamint gyorsan kamatoztatni is tudják az automatizációban rejlő előnyöket.

Az OnRobot megoldásait számos díjjal jutalmazták az elmúlt évek során, a vállalatot többek közt a 2019-es Robotics Awards (arany), a 2019-es Edison Awards (ezüst), és legutóbb a LEAP Awards (arany) díjátadón is elismerték.

A dániai központ ellenére az OnRobot fejlesztéseinek meghatározó része, köztük az egyrendszeres megoldással, jelenleg is Magyarországon, Budapesten történik. A csapat a prototípus tervezésétől egészen a késztermék kivitelezéséig részt vesz a munkában, valamint hardver és szoftverfejlesztéseken is dolgozik.

onrobot egyrendszeres

EOAT tapasztalat első kézből

A budapesti rendezvényen a résztvevők ki is próbálhatták a vállalat innovatív termékeit, testközelből megismerhették az RG2-FT grippert, az duális kialakítású RG2 grippert, és a VG10 vákuumos grippert, amely a vállalat szerint az egyik legnépszerűbb termékük Magyarországon. Ezeket az eszközöket többnyire együttműködő alkalmazásokhoz és áthelyező műveletekhez (Pick&place) használják.

Növekvő forgalmazói hálózat a CEE régióban

Az OnRobot a Közép- és Kelet-európai piacon partnerhálózatán keresztül van jelen. A vállalat 56 forgalmazóval és integrátorral rendelkezik a régióban, többek közt Horvátországban, Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában, Oroszországban és Szlovéniában. Magyarországon az OnRobot robot-kiegészítőket a B&O Engineering, a Vesz-Mont 2000 Kft., a Kovacs Trade Company, a Vajda Művek Kft., a Hepenix Műszaki Szolgáltató Kft., az F And Di Kft.,az  XXL Mechanika Mérnöki Iroda Kft., a KLS-2000 Kft., a Robot-X Hungary Kft., és a Robo-Tech Szerviz Kft. forgalmazza.

Hirdetés

További cikkek a témában