Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

A Mazak bemutatja legújabb, belépő szintű 5-tengelyes megmunkáló központját

A Yamazaki Mazak bemutatja új belépő szintű – kifejezetten az 5-tengelyes megmunkálásban még új ügyfeleink számára tervezett – teljesen szimultán 5-tengelyes megmunkáló központját.

Az új, angliai fejlesztésű, kifejezetten az európai piacra szánt CV5-500 kiemelkedően kedvezményes áron kerül piacra, így ideális választás beszállítók, start-up-ok és bérmegmunkálást végző cégek számára.

Az igen sokoldalú 5-tengelyes megmunkáló központ kategóriájában egyedülálló módon nagy merevségű híd kialakítással és stabil megtámasztású, Y-tengely mentén elmozduló forgó-billenő asztallal rendelkezik, így rendkívül nagy pontosságot és különösen kompakt megmunkálási megoldást nyújt.

A CV5-500 újonnan tervezett Y-irányban fix pozíciójú orsóházzal rendelkezik, amivel még teljes Z-tengely löketnél is tartja a megfelelő megmunkálási merevséget. 12 000 RPM fordulatszámú orsóval rendelkezik, valamint 18,5 kW és 119,4 Nm csúcsteljesítmény elérésére képes, így különböző anyagok széles választékának megmunkálásához ideális. A nagy sebességű alkalmazásokhoz 18 000 RPM fordulatszámú, a hő stabilitásért X-, Y-, és Z-tengelyén belső golyósorsó hűtéssel ellátott orsó opció is elérhető.

A CV5-500 nagy merevségű, görgős csigahajtású Sankyo asztallal rendelkezik, ami nagy, a B-tengelyen 220, C-tengelyen 360 fokos szögben biztosít elfordulást. A gép X-, Y-, és Z-tengelyi 36 m/min gyorsjárati sebességével kifejezetten gyors teljesítményt nyújt, valamint Ø500 mm x H320 mm méretű, akár 200 kg tömegű alkatrészek megmunkálására is ideális. Továbbá a Thermal Shield rendszere stabil vágási pontosságot biztosít a megmunkálás közbeni hőmérséklet változás automatikus kompenzációjával.

A nagy teljesítmény elérése mellett a CV5-500 tervezésekor komoly hangsúlyt fektettek arra is, hogy a gép a kezelő számára könnyen hozzáférhető legyen, anélkül, hogy az ergonómiai megoldások az automatizálási rendszerekkel való kompatibilitás rovására menjenek. A gép számos automatizálási rendszerrel egyszerűen integrálható az oldalsó betöltő ajtónak, robot interface-nek, valamint a hidraulikus és pneumatikus készülék interface opcióknak köszönhetően. Az automatizálási felszerelések szabadon hagyják a gép elejét, így a kezelő számára továbbra is biztosított a kényelmes hozzáférés a beállításokhoz, illetve a megmunkálás közbeni jó betekinthetőség.

Mindössze 2300 x 2790 mm-es alapterületével a CV5-500 kategóriájában a legkompaktabb 5-tengelyes megmunkáló központ, így ideális választás az általános beszállítók és bérmegmunkálással foglalkozó cégek számára, ahol erősen korlátozott a rendelkezésre álló alapterület. Fokozott figyelmet fordítottak a gép körüli karbantartási terület minimalizálására, így a hűtőfolyadék tartály és oldalsó kiürítésű forgácskihordó a gép eleje felől is kihúzható, ezáltal kényelmes hozzáférést biztosít, a gép hátulja pedig egészen az üzem falához helyezhető.

A szerszámtár 30 férőhelyes kivitelben érkezik, szükség esetén 48 férőhelyesre bővíthető, a duplakaros ATC pedig kiemelkedő, 1,3 másodperces (szerszámtól-szerszámig) szerszámcsereidőt biztosít. Az oldalsó szerszámtár betöltő ajtó standard felszerelés, ami kényelmes szerszámcserét tesz lehetővé akár automatikus ciklus működése közben is.

Az új gép a SmoothX CNC-vel, a Mazak SMOOTH Technológiájának speciálisan 5-tengelyre tervezett vezérlőjével van felszerelve.

Hirdetés

További cikkek a témában