Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Korszerű geometria még több anyaghoz

A fémforgácsolás területén globális vezető, a Sandvik Coromant bemutatja a CoroDrill® 860 termékcsalád legújabb változatát. A CoroDrill 860 korszerű -GM geometriával rendelkezik, nagy hatékonyságú fúrást kínál sokféle anyagban és alkalmazásban, valamint jelentősen javítja a szerszám éltartamát.

Az új termék a Sandvik Coromant egyik legnépszerűbb termékválasztékából, az R840-ből ered. Jelenleg az R840 a leggyorsabban fogyó fúró a vállalat tömörszerszám-kínálatában. A fúrástechnológiában elért új eredmények és az ügyfelek termelékenysége javításának és jobb megtartásának szükségessége azonban azt jelentette, hogy ideje volt a frissítésnek.

A -GM geometriájú CoroDrill 860 új minőségű, innovatív horonykialakítással rendelkezik, a fúrócsúcson többrétegű fizikai gőzfázisú bevonattal (PVD). Az új technológia javított fúrási képességeket kínál számos anyagban és alkalmazásban – ideértve az általános gépipart és a járműipart is –, és sokkal hosszabb szerszáméltartamot biztosít, mint elődje, az R840.

A fúró egyik leginnovatívabb tulajdonsága a korszerű geometria, a kettős élszalaggal, ami stabilitást ad, megnövelt magszilárdsággal és megerősített sarkokkal, amelyek hozzájárulnak a folyamatbiztonsághoz és a kész furat minőségéhez. A horony erősen polírozott, ami elősegíti a forgács evakuálását és csökkenti a hő felhalmozódását a fúrási folyamat során.

A CoroDrill 860-GM a korszerű geometria miatt sokféle anyaghoz ideálisan használható – ide tartozik az acél, a rozsdamentes acél, az öntöttvas és az edzett fémek. Versenyképes teljesítményt nyújt színesfémeknél, például réznél és alumíniumnál, valamint hőálló szuperötvözetek esetén.

James Thorpe, a Sandvik Coromant globális termékmenedzsere elmondta: „A Sandvik Coromant megmunkálási megoldásokat kínál számos ipari ágazat számára. Folyamatosan fejlesztjük kínálatunkat, és tisztában vagyunk vele, hogy a megnövelt szerszáméltartam és a nagyobb termelékenység ügyfeleink két fő követelménye. A -GM geometriájú CoroDrill 860 olyan alkalmazásokhoz alkalmazható, ahol a furatminőség kritikus a járműiparban, az általános gépiparban, valamint az olaj- és gáziparban.

„Továbbfejlesztett megoldást akartunk kínálni az ipari alkalmazások széles skálájához, valamint a termékkínálatunk korszerűsítéséhez”

– tette hozzá Thorpe.

„Ezt egyetlen, többcélú fúróval értük el, amely kiváló teljesítményt nyújt sokféle anyagban. A megnövekedett fúrási minőség mellett ügyfeleink csökkenthetik szerszámkészletüket és az általános gyártási költségeket is, nagyobb géprugalmassággal és rövidebb beállítási időkkel.”

„Az új CoroDrill 860 termékcsalád kiadásával az iparágak nagyobb választékát célozzuk meg, miközben még több lehetőséget szeretnénk kínálni meglévő ügyfeleink számára.”

A -GM geometriájú CoroDrill 860 világszerte 2020. március 1-jén jelenik meg. A termékkel kapcsolatos további információkért látogasson el a Sandvik Coromant webhelyére: https://www.sandvik.coromant.com/hu-hu/products/corodrill_860/

Hirdetés

További cikkek a témában