Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Logisztika

Best Of Industry Award – Automatizálás kategória győztese

Rittal – Kapcsolószekrény-rendszer innováció

A Rittal VX25 az első kapcsolószekrény-rendszer, amelynek fejlesztése teljes egészében a termelékenységnövelés és az ipar 4.0 követelményei szerint történt.

Az új VX25 rendszerrel sikerült a korábbi modellek tulajdonságaira építve a felhasználási lehetőségeket számtalan új funkcióval bővíteni. Az új kapcsolószekrény-rendszer fejlesztésénél a Rittal számára az ügyfelekkel folytatott intenzív együttműködés játszotta a döntő szerepet. A tudományosan megalapozott használhatósági tanulmány keretében a fejlesztők és analitikusok dokumentálták a vezérlés- és kapcsolóberendezés-gyártók mindennapjait. Az új kapcsolószekrénnyel szemben 150 szisztematikusan felmerülő és konkrét követelmény kristályosodott ki, melyeket a Rittal a szintén bevont ügyféltanácsadás tanulságaival egészítette ki.

„A későbbi fejlesztés során egyetlen lényeges pontot sem adtunk fel.”

– mondta Dr. Thomas Steffen, a Rittal kutatás-fejlesztési üzletvezetője.

Az eredmény

„A VX25 úgy áll össze, ahogy a vezérlés- és kapcsolóberendezés-gyártó gondolkodik és cselekszik: funkciókból és folyamatokból”

– fejti ki Dr. Steffen. A VX25 maximális adatminőséget és az adatok átjárhatóságát, a komplexitás csökkentését, valamint rövidebb szerelési időt és nagyobb biztonságot kínál.

„Az új Rittal nagyszekrény teljes mértékben megfelel az ipar 4.0 követelményeinek. A jövőbeni digitalizálási elvárásoknak ugyanis csak egy fizikai kapcsolószekrény és annak digitális ikertestvére tud megfelelni – beleértve az online konfigurációt, gépészetet, összeszerelést, automatizálást, logisztikát és karbantartást is”

– mondja Dr. Steffen.

Az ügyfelek számára a VX25 tökéletesen kiegészíti a Rittal és testvérvállalata, az Eplan termékkínálatát, hogy a mérnöki, szerelési és gyártási folyamatokat egy egységes értékteremtési lánccá alakítsa. Az innováció központi eleme az új vázprofil kifejlesztése, 25 mm-es méretraszterrel. A profilnál dől el a kiépítéshez szükséges térigény, a tervezőmunka és a szerelés hatékonysága, a bővítési lehetőségek, a stabilitás, és ezzel a biztonság és rugalmasság kérdése az ügyfél műhelyében.

Több mint 25 bejelentett oltalmi jog és elnyert díj igazolja a VX25 magas fokú innovációját, mint például a German Innovation Award 2019 és a most megkapott MM BEST OF INDUSTRY AWARD 2020.

www.rittal.com/hu

További részletek a MM Best of Industry díjátadóról szóló cikkünkben.

A díjátadóról készült videót itt tekintheti meg:

www.maschinenmarkt.vogel.de/best-of-industry/preisverleihung2020/

Hirdetés

További cikkek a témában