Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Új elektromos platformot mutat be a PSA

A PSA csoport új elektromos platformot mutat be. Az eVMP 2020-tól kezdődően szolgáltat alapot a nagyobb méretű villanyautók számára, ezzel pedig a jövő elektromos autózásának meghatározó szereplője lehet.

Hiszen a PSA esetében már régen nem csak egy maréknyi francia márkáról, hanem az Opelről, sőt, most már az FCA-ról, azaz a Stellantis csoportosulásról is beszélhetünk. Vagyis egy tucatnyi autómárkáról van szó, akik potenciálisan felhasználhatják az új platformot. De miről is van szó? A PSA-nak CMP néven már van egy platformja elektromos autókhoz, de az legfeljebb kis crossoverekhez használható, mint a DS3 Crossback. Az ennél nagyobb, vagyis kompakt méretű típusok, sőt, egészen nagy SUV modellek elektromos hajtású megvalósítására született meg a most bemutatkozó eVMP.

Az első erre épülő jármű azért még odébb van: 2023-ban érkeznek majd a villanyos kompakt SUV típusok. Esetükben 400-650 kilométeres hatótávra számíthatunk egy feltöltéssel, azaz kb. 60-100 kWh-s akkukra. Szükség esetén az új alapok konnektoros hibrid hajtásnak is helyet adhatnak. Ugyanakkor a fejlesztés során a költséghatékonyság is szempont volt, így számos alkatrész megegyezik a márka jelenlegi EMP2-es mindenes platformjával – ennek köszönhetően potenciálisan alacsony lehet a villanyos modellek ára is. Reméljük a legjobbakat és várjuk az újdonságokat.

Forrás: autopult.hu

Hirdetés

További cikkek a témában