Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Robotika

Robotmozgások ellenőrzése

Szimulációk – Logikai feladatok, mozgásszabályozás, robotizálás, interaktív kezelői terminál, képfeldolgozás, érzékelés, munkabiztonság és 3D szimuláció mind egyetlen platformba integrálva.

A frissített Sysmac Studio 3D Simulation integrált fejlesztési környezet (Integrated Development Environment, IDE) a 3D szimuláció jóvoltából integrálni és ellenőrizni tudja a robotok és a perifériás berendezések mozgását. Az egész létesítményt ugyanolyan pontossággal képes digitálisan reprodukálni, mint egy tényleges gépet. Ez segítséget biztosít a vállalatok számára abban, hogy a folyamataik és termelési kapacitásuk hatékonysága eddig nem tapasztalt szinteket érhessen el.

Az IDE fejlett ellenőrzés révén elősegíti a tervezést. Szimulációkat alkalmaz, amelyek alkalmazkodni tudnak a gyártási helyeken szükséges gyors változásokhoz; a berendezésfejlesztés rövidebb teljesítéséhez; a nagy pontosságú összeszereléshez; valamint a gyártósorok több helyszínen történő, egyidejű beindításához.

Az új Sysmac Studio 3D Simulation egyszerűen megvásárolható úgy, ha az OMRON iparágvezető NJ/NX sorozatú automatizálási vezérlőin futó Sysmac Studio programozó szoftvert kiegészítik a szimulációs funkciók választható licenceivel.

„A hagyományos szimulátorok külön erre a célra szolgáló szoftvert alkalmaznak, amely költséges, valamint speciális szakértelmet is igényel. Amikor a szimulációs szoftver eltér a vezérlő programozó szoftverétől, bonyolult a szimulációs eredményeket megfeleltetni a tényleges gépműködésnek”

– magyarázza Josep Lario, az OMRON EMEA szoftver, IPC és vizualizációs termékekért felelős marketingigazgatója.

„Ez az első olyan IDE az iparágban, amely egyetlen műveletben vezérli és ellenőrzi a robotok és a perifériás berendezések működését. Ez növeli a rendszertervezés hatékonyságát, és lerövidíti a berendezések gyártási kapacitásának, beindításának és módosításainak ellenőrzéséhez szükséges időt.”

Az „innovative-Automation” stratégia

Az ipari automatizálás egyik vezetőjeként az OMRON a különféle munkabiztonsági eszközök és ipari robotok mellett vezérlőelemek és kiegészítő berendezések széles skáláját is kínálja – képfeldolgozó rendszerektől és más ellenőrző eszközöktől egészen a vezérlőkig és beavatkozó elemekig (például szervomotorok). Mindezek szoftveres kombinációjával az OMRON világszerte számos egyedi, kiemelkedően hatékony automatizálási megoldást nyújt a termelőüzemeknek. A rendelkezésre álló fejlett technológiákra és átfogó eszközkészletre alapozva a vállalat elindította az „innovative-Automation” nevű stratégiai kezdeményezést, melynek alappillérét három innováció, a három „i” jelenti: „integrált” (vezérlők fejlesztése), „intelligens” (mesterséges intelligencia fejlesztése), „interaktív” (új harmonizáció az emberek és a gépek között). Az OMRON e kezdeményezéssel kötelezte el magát amellett, hogy innovációt juttasson a gyártás helyszíneire.

Hirdetés

További cikkek a témában