Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Környezet

A korona-világjárvánnyal kapcsolatos aktuális tanulságok

Új brosúra: „Egészségesebbé tenni az épületeket”

Az épületek egészségre gyakorolt hatásait számos tényező határozza meg, melyek egymásra is kihatással vannak. Erre az eredményre jutott a Condair Systems aktuális brosúrája:  a megfelelő szellőztetéstől kezdve az optimális páratartalmon, a szűrőkön, a fényen át a megfelelő anyagok kiválasztásáig számos tényező biztosíthat védelmet a fertőzések terjedésével szemben.

 >> Infócsomag:

Egészségesebbé tenni az épületeket + műszaki megoldások

A Covid-19 tanulságai

A korona-világjárvánnyal kapcsolatosan a közfigyelem erőteljesebben összpontosul az épületekben fennálló vírusveszélyre. A már hosszabb ideje ismert összefüggések újra középpontba kerültek, és kihangsúlyozzák, hogy a friss levegő, a hőmérséklet, a levegő páratartalma és a fény is jelentős hatással van a vírusok terjedésére. A helyiségklímának kiemelt szerepe van az épületeken belüli egészség-védelemben.

condair

A határértékek felügyelete csökkenti a fertőzés kockázatát

A vírusok szeretik a szárazat

A vírusok légi úton történő terjedését és élettartamát számottevően befolyásolja a helyiség páratartalma. A legkisebb átadási kockázat 40 és 60 %-os páratartalom között áll fenn. Ez egyben az a tartomány is, amelyben az ember immunvédelme a leghatékonyabb. A 40 és 60% közötti páratartalom ma minden épületben folyamatosan, higiénikusan és energiahatékonyan garantálható a műszaki levegő párásításnak köszönhetően. A decentralizált direkt helyiség párásítás minden épületbe, akár utólagosan is beépíthető.

condair Egészségesebbé tenni az épületeket

Egészségesebbé tenni az épületeket

A Condair Systems kiadványa 16 oldalon bemutatja az orvostudomány és az épülettechnika legfontosabb összefüggéseit. A szemléletesen és érthetően összeállított információkkal a cél az épületfelelősök, a használók és a tervezők közötti párbeszéd elősegítése, hogy az új és meglévő épületek esetében hatékony fertőzésvédelmet lehessen elérni. A kiadvány végén található 12 pontos ellenőrzőlista lehetővé teszi az épületekből kiinduló kockázat felmérését, és megmutatja a lehetséges fejlesztéseket.

Az „Egészségesebbé tenni az épületeket” kiadvány a 12 pontos ellenőrző listával itt igényelhető díjtalanul.

Hirdetés

További cikkek a témában