Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Innováció

Történelem és innováció

Fémprések – A Thege-Plastic Kft. több mint 40 éves tapasztalattal rendelkezik az ipari gépek, így a prés-, excenter- és stancológépek területén. Ezúttal partnerük, a német ebu megoldásait mutatják be, amely gyártó megbízhatósága, precizitása és megtérülése szinte egyedülálló a magyar piacon.

Az iparág egyik legnagyobb szolgáltatójaként, az ebu Umformtechnik német vállalat többek között présgépek, excentergépek és stancoló berendezések gyártásával van jelen a nemzetközi piacon. Trendeket meghatározó, jövőorientált cégként rendkívül innovatív technológiai megoldásokat és maximális pontosságot, ezáltal megbízhatóságot kínálnak.

Az ebu Umformtechnik német vállalat kiváló minőségben gyárt önálló berendezéseket éppúgy, mint komplett megoldásokat, a fő kompetenciája a lyukasztó és formázó rendszerek megtervezésében és gyártásában rejlik. Magas színvonalú szolgáltatásainak garanciáját a felhalmozott tudásanyagon, a legkiválóbb technológia alkalmazásán túl a folyamatosan képzett szakembergárda adja, akik minden esetben az ügyfelek egyedi igényihez igazítják a megoldásaikat, legyen szó akár az autóiparban, a perforált lemezgyártásban, az óra-, a bútor- és az élelmiszeriparban, akár a megújuló energiák területén tevékenykedő vállalkozásokról.

Az ebu referenciái között olyan nemzetközileg ismert márkákat találunk, mint az AEG vagy a Grundig elektronikai vállalatok, a svájci óraszerkezeteket kínáló ETA, az ugyancsak svájci Victorinox, az amerikai multinacionális autóipari vállalat, a Ford, vagy a közép-kelet-európai autóipari-beszállító, a Matador Automotive, vagy az építőipar piacán a kapuk, ajtók, tokok és meghajtások tekintetében piacvezető Hörmann. Ráadásul ezen márkáknak nemcsak legyártják, majd üzembe helyezik a gépeiket, de ezt követően szervízszolgáltatást is nyújtanak.

STA-Monobloc széria, 1000t záróerőig

Történelmi mérföldkövek

Az ebu elődjének története 1861-ben kezdődött, amikor is August Hensel megalapítja mechanikus műhelyét Bayreuthban, amelyet a fia az első világháború alatt Otto Wilhelm Burkhardtnak ad tovább. Az első már az ebu márkanév alatt megjelenő excentergépre 1949-ig kellett várni, hogy aztán az ötvenes és hatvanas években olyan megoldásokat fejlesszenek ki, mint az első pneumatikusan működtetett tengelykapcsoló rendszer vagy az első nagysebességű présgép. A hetvenes évek közepén már kettős fékkel szerelt hidraulikus tengelykapcsolót állítanak üzembe, hogy növeljék az excentrikus présgépek biztonságát. Az 1980-as évek fejlesztései (nagy teljesítményű C-prések, HK-prés sorozat, az első automatikus stancológép), valamint számos hozzájuk kapcsolódó automatizálási rendszer kiépítése után 1992-ben megteszik az első nagy lépést a nagysúlyú présgépek építése terén is, amely már magában foglalta egy 500 tonnás automatikus stancoló beüzemelését. Az évtized végére a vállalat neve ebu Burkhardt GmbH-ra változik, hogy aztán az új évezredet az EMO (a világ legnagyobb szerszámgép vására) díjának elnyerésével kezdje meg, amelyet a modulárisan gyártott fémstancoló gépeinek fejlesztéséért ítéltek nekik. 2002-ben világújdonságként mutatták be a módosított hajtással készült automatikus stancolójukat, 2004-ben pedig újabb innovatív hajtáskoncepció vezetnek be, a szabadalmaztatott ebu szervo-hajtást. A kétezres évek közepére megépítik az első nagyüzemi présgépüket (800 tonna névleges erővel), amelyet továbbgondolva, 2011-re megépítik az 1000 tonnás verziójukat. Az ebu Burkhardt GmbH 2012 januárjában veszi fel az ebu Umformtechnik márkanevet, amely alatt kerül forgalomba az „ebu Doppelservo”, azaz a szervo-elektromos meghajtású présgépük, 1.000.000 Nm-es nyomatékkal. A vállalat már az ebu Umformtechnik GmbH név alatt szerepel, amikor részvényeit a Jiangsu Xuzhou Metalforming Machine Group Co., Ltd. vásárolja meg, és amikor 2018-ban megszerzi a DIN EN ISO 9001:2015, illetve elnyeri az LGA InterCert tanúsítványát.

Integrált gépsor

Kiterjedt termékkínálat

A német vállalat kínálata kiterjed a nagy teljesítményű automatikus présgépektől, az excentergépeken át a stancológépekig. Utóbbiak jól bevált moduláris koncepción alapulnak, optimálisan összehangolt szervo és hagyományos hajtási megoldásokkal, energiatakarékos rendszerrel felszereltek.

Annak érdekében, hogy megőrizhessék pozíciójukat a világ vezető technológiai szolgáltatói között, a kezdetek óta következetesen ragaszkodnak termékeik magas színvonalához és kifogástalan minőségéhez. Ezért is helyeznek különös figyelmet a folyamatos fejlesztésekre, amelyek nem korlátozódnak a gépek területére, ugyanis nagy jelentőséget tulajdonítanak a motivált és felelős munkatársaik magas szintű képzésére, akiket tudásuk és rugalmasságuk miatt nagyra értékelnek az ügyfeleik.

Az ebu Umformtechnik munkatársai küldetésüknek tekintik, hogy mindenben megfeleljenek ügyfeleik igényeinek és kívánságainak, tanácsot és támogatást adva számukra a kezdeti igényfelméréstől a rendszereik üzembe helyezésén át egészen az értékesítés utáni szervízszolgáltatásig. Ezenkívül kiemelten figyelnek az ügyfelek gépparkjának élettartamára, hogy gazdaságilag is a lehető leghatékonyabban tudjanak növekedni, amely adott esetben azzal járhat, hogy – az egyre fontosabb környezetvédelmi és fenntarthatósági célokat is figyelembe véve – segítenek nekik lecserélni a gépparkjukat. Ezt hivatott segíteni az „ebu Retrofit” programjuk.

Megbízható megoldások

Ha a német ebu márka 1949 óta tartó történetét csak egyetlen szóval kellene jellemezni, kétségtelenül az innováció szó lenne a legalkalmasabb rá. Az ebu Umformtechnik úttörő és innovatív technológiát, valamint a legmagasabb és a legmegbízhatóbb megoldásokat kínálja saját szakterületén belül, amit mi sem bizonyít jobban, mint a gépeken megtalálható “Made in Germany” pecsét. A Thege-Plastic Kft. több mint negyven éves tapasztalatával az ipari gépek területén bátran ajánlja a kiváló minőségű és nagy pontosságú ebu Umformtechnik GmbH által készített fémprések és perifériák megoldásait.

Hirdetés

További cikkek a témában