Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Digitalizáció

Rendkívül rugalmas pick & place egység digitalizált pneumatikával

A Festo Motion Terminal pneumatikus pozicionálást tesz lehetővé

A VTEM Festo Motion Terminal a digitalizációt pneumatikával ötvözi. A gyorsan aktiválható mozgásalkalmazások forradalmasítják a pneumatikát azáltal, hogy növelik a rugalmasságot és az energiahatékonyságot, valamint felgyorsítják a gyártási folyamatokat. Ennek a handling technológiában is előnyei vannak, mert a VTEM automatizálási platform megnyitja az ajtót a pneumatika segítségével történő pozícionáláshoz.

A VTEM Festo Motion Terminal a pneumatikát az Ipar 4.0 korszakába helyezi olyan alkalmazásokkal, amelyek több mint 50 egyedi összetevőt helyettesíthetnek. Ahogy az okostelefon egy évtizeddel ezelőtt a mobilkommunikációs piac vezetőjévé vált, ugyanígy a Festo Motion Terminal is forradalmasítja az automatizálási technológiát. Ez az új típusú funkcióintegráció – szoftverrel kombinálva – egyszerűsíti a teljes értékláncot, mivel így csak egyetlen hardverre van szükség.

Ez azt jelenti, hogy a felhasználók különböző feladatokat hajthatnak végre egyetlen szeleppel, és 16 arányos nyomásszelep funkciót valósítunk meg 8 szeleptestben. Ez jelentős mértékben csökkenti a szükséges munka mennyiségét, a tervezéstől a munkadarab váltásig. Ezért hívják a szakértők a VTEM Festo Motion Terminalt az automatizálási technológia forradalmának.

A pick & place alkalmazások egyszerűsítése

A VTEM Festo Motion Terminal segítségével a felhasználók egyetlen rendszerben tudják megvalósítani a pick & place alkalmazás összes funkcióját. Már nincs szükség olyan alkatrészekre, mint a lökéscsillapítók vagy az áramlásszabályozó szelepek. Mivel a mozgásalkalmazások számos feladatot átvesznek és bonyolult mechanikai struktúrákat helyettesítenek, a tervezési folyamat sokkal könnyebbé válik. A folyamatadatok bármikor kiolvashatók, így a felhasználók gyorsan reagálhatnak az eltérésekre, ezáltal biztosítva a következetes minőséget.

Pozicionálás a pneumatika segítségével

A „Positioning” (Pozicionálás) alkalmazás rugalmasságot biztosít a handling szakemberek számára a különböző méretű munkadarabok pozicionálásakor. Minden lehetséges munkadarabméretre optimalizálhatják a végpontok közötti mozgásokat, például a változók, mint a mozgási sebesség és a véghelyzeti ütközési energia pontos meghatározásával.

A „Positioning” (Pozicionálás) mozgásalkalmazás segítségével a pneumatikus aktuátorok szabadon pozícionálhatók a teljes munkalöket mentén, és a henger mozgását pedig a sebesség, a gyorsulás és a rándulás paraméterekre vonatkozó határértékek segítségével lehet szabályozni. Finom pozicionálás lehetséges a kiválasztott sorozatnál, legfeljebb 300 mm lökettel, a határértékek megadásával.

Nyomás- és vákuumszabályozás

A „Proportional pressure regulation” (Arányos nyomásszabályozás) alkalmazás biztonságos vákuumos mozgatást biztosít. A vákuumszint egyszerűen alkalmazkodik a mozgatandó súlyhoz. Ez lehetővé teszi a gyárüzemeltetők számára, hogy növeljék alkalmazásuk energiahatékonyságát. Az átállási idők vagy a kézi átállások már a múlté, mivel a felhasználók egyszerűen átválthatnak a szükséges paraméterekre. A gyakorlatilag rezgésmentes véghelyzet felvétel a „Soft stop” alkalmazással minimalizálja a kopást, egyben lerövidíti a ciklusidőket.

Hardver helyett szoftver

Hála az új funkciók Motion Apps alkalmazásokon keresztül történő gyors aktiválásának, a gépfejlesztők létrehozhatnak egy alap géptípust, majd a Festo Motion Terminal segítségével kiválaszthatják azt a mozgásalkalmazást, amellyel az ügyfél igényeinek megfelelően különböző funkciókkal és szolgáltatásokkal ruházhatják fel a gépet. A paraméterkészletek átmásolásának és átvitelének képessége megkönnyíti a tervezést és időt takarít meg. A funkciók szoftveren keresztüli hozzárendelésének további előnye, hogy megakadályozza az illetéktelen hozzáférést és védi a know-how-t, mivel kívülről nem lehet megmondani, hogy a szelepek milyen funkciókat hajtanak végre.

A karbantartás is egyszerűsödik, az automatikus szivárgás monitorozás segítségével, a pót- és kopóalkatrészek hosszú listája pedig már a múlté. A „Leakage diagnostics” (Szivárgási diagnosztika) alkalmazással a működési zavarok diagnosztikai ciklusok és meghatározott küszöbértékek segítségével detektálhatók és pontosan egy adott aktuátorhoz köthetők. Ezáltal lehetővé válik a prediktív karbantartás.

Festo Motion Terminal | Festo Hungary

Hirdetés

További cikkek a témában