Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

E-Gazdaság

A ZEISS a Williams Racing hivatalos beszállítója

A ZEISS és a Williams Racing partnerséget jelentett be, melynek keretében a ZEISS a csapat hivatalos beszállítója a FIA Forma-1 Világbajnokságnak a 2021-es szezonban.

A partnerkapcsolat keretében a ZEISS egy sor berendezés biztosításával támogatja a vállalkozás egyes területeit, köztük a szélcsatornás elemzés, a minőségügy és vizsgálati, valamint a prototípus-gyártó és tesztelő részleget. Egy új ZEISS METROTOM 1500 ipari komputertomográf rendszer felszerelése a Groveban található gyáregységbe, kibővíti a csapat házon belüli lehetőségeit és nagyobb rálátást enged az alkatrészek minőségére és alkalmasságára, ezzel pedig precíz, pontos és stabil minőségellenőrzési folyamatot garantál. A nagyobb üzleti hatékonyság melletti elkötelezettségével a ZEISS szerves részét képezi ennek a fejlesztésnek.

Al Peasland, a Williams Racing műszaki együttműködési és innovációs vezetője így kommentálta az eseményeket:

„Nagy öröm számunkra, hogy a ZEISS-t a Williams Racing hivatalos beszállítóinak körében üdvözölhetjük, pont abban az évben, amikor a ZEISS az optika területén végzett úttörő technológiai tevékenységének 175. évfordulóját ünnepli. Kiválóság iránti elkötelezettségük és globális vezető szerepük révén új méréstechnikai lehetőségekkel gazdagítják a Williams csapatot. A Forma-1 verseny kihívásokkal teli világa megköveteli, hogy folyamatosan egyre magasabb precizitásra és minőségre törekedjünk. Izgatottan várjuk a ZEISS csatlakozását az átalakulás felé tartó utunkhoz, melynek végén a Williams Racing egy új korszakba lép.”

Dr. Jochen Peter a ZEISS igazgatótanácsának tagja, az ipari minőségügyi és kutatási üzletág felelős vezetője így nyilatkozott:

„A biztonság és a megbízhatóság a Forma1 elengedhetetlen jellemzői, ugyanazok a tulajdonságok, melyekért ügyfeleink világszerte nagyra tartanak minket és termékeinket. Büszkén támogatjuk a Williams csapatot ipari-minőségügyi megoldásainkkal, illetve a precizitás és a minőség iránti elkötelezettségünkkel.”

A Forma1 világához Budaörsön már 2021. február elején közel került a ZEISS, hiszen az akkor megrendezett kétnapos online nyílt nap házigazdája Wéber Gábor szakkommentátor volt, aki a méréstechnika újdonságait bemutató szakmai ZEISS előadásokat a Forma1 világából hozott történetekkel tovább színesítette. Ha valaki lemaradt volna az eseményről, a felvételeket bárhonnan kényelmesen visszanézheti: https://zeiss.ly/online_nyilt_nap_video_mm

 

ZEISS banner

Hirdetés

További cikkek a témában