Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Oktatás

Vállalati Képző Központ Miskolcon

A Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 170,28 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével Vállalati Képző Központ rendszerének kialakítása és működtetése projektet valósított meg.

Ennek köszönhetően a vállalat gyorsabban tud reagálni képzéseivel az ipar igényeire és a munkaerőpiaci kihívásokra. A projekt kétéves megvalósítási szakaszában termelési területen dolgozó munkavállalók, vezetők, munkaerőpiacról érkező álláskeresők és beszállítók munkatársai is részt vettek a képzéseken.

A Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. 2003 nyarán alakult Miskolcon. Autóipari alkatrészek – többek között klímaberendezések, villamos motorok – gyártásával foglalkozik. Az itt gyártott autóipari alkatrészeket a meghatározó autóipari cégeknek szállítja. Legújabb generációs termékei közé tartozik például a fékrásegítő motor, illetve a menetstabilizátor, a hibrid és elektromos meghajtású járművek nélkülözhetetlen alkatrészei. Az autóipari komponensek mellett a gyár kiemelkedő terméke az eBike meghajtás is, egy rendkívül fejlett és intelligens erőrásegítés-rendszert alkalmazó motoregység.

A folyamatos fejlődés eredményeképpen, mára 2700 munkavállaló dolgozik azon, hogy a Miskolcon előállított autóelektromossági alkatrészek a legjobb minőségben és a leghatékonyabb módon jussanak el a felhasználókhoz.

A Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. a Vállalati Képző Központ rendszerének kialakítása és működtetése, GINOP-6.1.8-17 nyertes projektet 2021. április 30-án zárta. A program eredményeként a vállalat E-001913/2019-es nyilvántartásba vételi számon megkezdte felnőttképzési tevékenységét és a 2019 és 2020-as évben 14 képzési programra szerezte meg a szükséges felnőttképzési engedélyét. A felnőttképzési törvény hatálya alatt megvalósuló engedélyezett oktatások mellett a belső tanfolyamok és vásárolt képzések is teret kaptak. A pályázatnak köszönhetően 1296 kolléga oktatása valósult meg.

A járműipar az egyik leggyorsabban fejlődő iparág, így a miskolci Bosch működésében is egyre nagyobb szerepet kap az oktatás, azon belül is a felnőttképzés, hiszen a vállalat fontosnak tartja a munkavállalók folyamatos fejlesztését. A képzési programok közül az egyik legnépszerűbb az Ipar 4.0 volt, ahol az ipar jövőjét és annak megoldásait ismerték meg a résztvevők. A gyártási területen egy átfogó fejlesztés valósult meg a teljes sorvezetői csapat részére, felkészítve őket a folyamatos változó környezetre, a munkaerőpiacról érkezők fogadására, fejlesztésére, illetve a műszaki kihívások kezelésére. A csomagban olyan szakképzések is megvalósultak, melyben a munkaerőpiacon lévő hátrányos helyzetű munkavállalókat szólítottuk meg, a szakmai képzést követően pedig a vállalat munkalehetőséget kínált számukra.

Hirdetés

További cikkek a témában